Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Az új lakáshitel és lakástakarék feltételekről, térkövezés előtt állóknak

2015 augusztus 18

Az új lakáshitel és lakástakarék feltételekről, térkövezés előtt állóknak

– A malacperselyen kívül milyen forrásokra számíthatunk, ha térkövezést tervezünk? –

Általában az építkezés utolsó fázisa a kertrendezés, térkövezés. Ha felújításra szoruló kész házat vesz valaki, akkor is a térkövezés marad utoljára. Az esetek nagy százalékában mire mindennek a végére járunk, addig a térkövezésre szánt pénz is pont elfogy. Mégis mit tehetünk, ha nem akarunk határozatlan ideig dagonyázni a saját udvarunkban? Íme néhány lehetőség:

 


1. Lakástakarék

– Ha még csak tervezzük a családi ház megvásárlását, vagy építését, akkor a lakástakarék szerződéssel érdemes kezdenünk. Ennek futamideje két részből áll: a megtakarítási időszak négytől tíz évig terjed, a hitel futamidő általában 13 év. A maximálisan befizethető havi 20.000 Ft-ból tíz év alatt 3.200.000 Ft megtakarításra tehetünk szert kamatokkal és állami támogatással, ehhez a bank 4.550.000 Ft hitelt ad hozzá, 13 éves futamidővel. A tizedik év végén 7.750.000 Ft-ot költhetünk lakás vásárlásra, felújításra, 41.000 Ft / hó törlesztő részlettel. Az éves kamat egész baráti, 5% körüli érték. Optimális esetben ebből a szerződésből a térkövezést is tudjuk finanszírozni, ha mégsem akkor viszont gyors megoldásként lakáscélú hitelt kell keresnünk.

 

2. Lakáshitel

– A tisztességtelennek minősített devizahitelek után most tisztességes forint hitelből finanszírozhatjuk a térkő vásárlást és a beépítés költségeit. A lakosság túlzott eladósodásának megakadályozását tűzte ki célul a törvényhozás, de ennek mellékhatásaként most sokkal nehezebb is lett hozzájutni a hitelhez. Az adósságfék-szabály rögzíti, hogy az igazolható jövedelem arányában maximum mekkora törlesztőrészletet vállalhat az adós, illetve korlátozza azt is, hogy a hitelfedezet arányában maximum mekkora a felvehető hitel összege. Tehát mostantól olyan értékű térkövet vásárolhat hitelből az állampolgár, amilyet a bevallott jövedelme és a fedezetként használható vagyona megenged. A másik oldalon a Fair bank törvény a bankokat is kötelezi arra, hogy kiszámítható és átlátható szerződéseket kössön, és a saját többletkiadásait ne terhelhesse rá a hitelfelvevő ügyfelekre. Pl. az a helyzet már nem fordulhat elő, ami korábban a devizahiteleknél, hogy a felvett hitel tőke része hónapról hónapra ingadozzon, valamilyen devizaárfolyamtól függően.

– A hitel igényléséhez rendelkezni kell a következőkkel: magyarországi lakcím, 3 hónapja igazoltan fennálló munkaviszony, jövedelemigazolás (ha nem bankszámlára érkezik a munkabér), vállalkozóknál NAV nullás igazolás, a vételár minimum 25%-át elérő saját tőkéről szóló igazolás, építés esetén építési engedély. A saját udvaron belüli térkövezéshez nem kell külön engedély, viszont ha közterületet is érint a munka, akkor feltétlen érdemes felkeresni a helyi önkormányzat műszaki osztályát.

– Ha az igazolható jövedelemmel az új szabályozás mellett már nem sikerül elegendő hitelt felvenni pl. a térkövezés megkezdéséhez, akkor bevonhatunk adóstársat. Ilyenkor a jövedelmeket és a törlesztőrészleteket a bank összevontan kezeli. Azt is jó tudni, hogy az új szocpol szabályozás már az egygyermekes családokat is támogatja, és használt lakás vásárlásra, lakásbővítésre, illetve korszerűsítésre is felhasználható.

 

Ha végre megvan a pénz a térkövezéshez, akkor érdemes ránézni a friss térkő árakra itt: Térkő árak.

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Mediterrán mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!