Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Beton burkolatok csúszásmentesítése

2013 december 26

Beton burkolatok csúszásmentesítése

Beton burkolatok csúszásmentesítése

Szerencsére idén télen még nem sok dolgunk volt a beton burkolatra hullott hóval, és a ráfagyott jéggel, mégis jobb előre rákészülni a síkosság elleni védekezésre. Annál is inkább, mert az idokep.hu előrejelzése szerint január 6-án hózápor várható! Azon kívül, hogy a tároló mélyéről előkerítjük a hólapátot, még az útszóró anyagok kiválasztása és beszerzése is most aktuális, mert hózápor után hosszú lesz a sor a gazdaboltban.

A kiválasztásnál az árfekvésen kívül vegyük figyelembe azt is, hogy melyik az a vegyszer, ami nem árt a beton burkolatnak és a növényzetnek sem. A közvetlen sózás ugyanis nem használ sem a betonnak, sem a növényeknek. A termőtalajt tönkreteszi, és 5 – 10 év távlatában a betont is elkezdi felmarni. Ilyenkor annak a legjobb, akinek fűtőszál van a burkolatba építve, és hózápor után már csak a gombot kell megnyomni. Mindenki másnak ott van a hólapát és a söprű, ráadásul ezeken az áramszünet sem fog ki, csak forralt bor legyen elég. Jég ellen viszont ezekkel sem fogunk boldogulni, valamit kénytelenek leszünk rászórni a jégre, mielőtt valaki ugrik egy tripla luccot. A legegyszerűbb megoldás a besöprő homok szórása, mert ez biztos, hogy nem árt sem a növénynek, sem a betonnak, ráadásul a fugák is szépek lesznek tavaszra, ha olvadás után ügyesen átsöpörjük párszor a burkolatot. Persze nincs kizárva a vegyszeres olvasztás sem, illetve kaphatók olyan anyagok is, amelyek kombinálják a kémiai és a mechanikai csúszásmentesítést, mint pl. a Zeolit tartalmú Útkáli Eco Plus, amiből bruttó 940 Ft-ba kerül egy 10 kilós zacskós kiszerelés (Budapesti telephelyi ár). Ez -5 Celsius fok fölött alkalmas olvasztásra, de szemcsés szerkezete miatt farkasordító hidegben is lehet járni rajta, és olvadás után a talajban kiváló tápanyag lesz belőle a növényeknek tavaszra! Az útszórósó nyilván olcsóbb megoldás ennél, viszont azt is érdemes tudni, hogy a Növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet csak a közterület úttestjeinek csúszásmentesítésére engedélyezi az útszórósó használatát, belterületek gyalogútjaira és belső útjaira előírja a fák és cserjék egészségét nem károsító anyagok használatát!

 


20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Őszilomb mix színben most nettó 2284 Ft/m2, bruttó 2900 Ft/m2 áron.


Klassziko Térkő Mediterrán színben most nettó 2284 Ft / m2, bruttó 2900 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!