Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Családi ház és térköves udvar felújítása állami támogatásból

2016 szeptember 27

Családi ház és térköves udvar felújítása állami támogatásból

– Hogyan újítsuk fel állami pénzből a családi házat és a térköves udvart? –

.

A ház és a térkő burkolat felújítása gyakran hasonló összegbe kerül, mintha újat vennénk. Szerencse, hogy ugyanúgy mint az ingatlan vásárláshoz, a felújításhoz is igénybe tudunk venni támogatott banki hitelt, előtakarékossági banktermékeket, sőt akár pályázati pénzt is. A részletek a folytatásban:


1. Az állami támogatás formái

– Először is tisztában kell lennünk azzal a kérdéssel, hogy felújításba, vagy korszerűsítésbe akarunk kezdeni. A felújítás az ingatlan eredeti műszaki, esztétikai állapotának helyreállítását jelenti. A korszerűsítés a komfortfokozat javításáról szól, pl. közművek bevezetését, szigetelést, hatékonyabb fűtést, megújuló energiaforrások használatát.

– A korszerűsítést 40-50%-ban fedezhetik az adott célra lehívható pályázati pénzek. Fontos tudni, hogy a pályázati források időszakosak, és sajnos csak utólag fizetik ki őket. Tehát saját zsebből kell kifizetni a munkát és az anyagokat, és a pályázati pénzt csak utána látjuk.

– A felújítási munkákhoz max. 3-5 millió forint állami támogatás vehető igénybe, ez nagyobb munkáknál sokkal kevesebb lehet, mint a korszerűsítési célú pályázatok esetén a teljes összeg 40-50%-a.

– Örökzöld téma a lakás előtakarékosság, amelyet még mindig támogat az állam, bár igencsak megfontolt mértékben. Viszont teljesen szabadon felhasználható felújításra is és korszerűsítésre is. Térkő burkolatok építését, felújítását is teljes mértékben finanszírozhatjuk ebből a forrásból.

2. A térkő burkolat felújítása

– A lerakott térkő normális esetben évtizedek múltán is ellátja az alapvető funkcióit, ami a szilárd útburkolat biztosítása, és a sármentes közlekedési lehetőség akár eső után is. Inkább esztétikai hibák miatt szokták kicserélni az esetek többségében. Amikor a régi forma és a szín már nem túl trendi, és épp akciós áron van a szép új térkő.

– Igaz, ami igaz, ha nincs megsüllyedve a térkövezett felület, akkor elég a térkövek cseréje. Száz négyzetméter térkövet két embernek 1-2 nap alatt sikerülhet felszedni és raklapra csomagolni, szállítható állapotba hozni. Ugyanígy az új térkő lerakása is 1-2 napot vesz igénybe a szegélykövek melletti vágásokat is beleszámítva.

– A megsüllyedt alapot már sokkal nehezebben lehet helyrehozni, sok esetben az az egyedüli célravezető módszer, ha kitermeljük az összes murvát, és kb. elölről kezdjük az egész alap építést. Itt a térkő árán kívül még 1-2 nap földmunkát is ki fogunk fizetni. Az alap megfelelő tömörségére ezúttal tényleg figyeljünk oda.

– Ha csak egy kis moha, és sár okozza a térkő esztétikájának leromlását, akkor megúszhatjuk az egész cécót, ha szerzünk egy jó nagynyomású mosót és leradírozzuk az egész felületet, aztán újra átsöpörjük a besöprőhomokkal.

Az állami támogatásból vidáman megvásárolható térkövek friss árait itt tekintheti meg: Térkő árak.

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Barna mix színben most nettó 2284 Ft/m2, bruttó 2900 Ft/m2 áron.


Klassziko Térkő Őszilomb mix színben most nettó 2284 Ft / m2, bruttó 2900 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!