Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Hogyan történik a térkő kiszállítása?

2014 április 1

Hogyan történik a térkő kiszállítása?

Amit a térkő kiszállításról érdemes tudni

Nem mindenki számára ismert tény, hogy a térkő négyzetméterenként 130 kg-ot nyom. Egy raklapra általában 10 m2-t csomagolunk, ami 1.3 tonnát jelent. Ez felvet néhány kérdést azzal kapcsolatban, hogy milyen megoldások léteznek a térkő szállítására, melyik mennyibe kerül, mik az előnyök és a hátrányok.

Cikkünkből kiderül, hogy miért a méret a lényeg a térkő kiszállításánál is:


Kinek kell gondoskodni a fuvar megszervezéséről a térkő vásárlás után?

Természetesen a térkőgyár munkatársai állnak a vásárló rendelkezésére abban is, hogy igény esetén a megfelelő szállító eszközzel eljuttassák a térköveket a felhasználási helyre. Az árlistánkban megadott térkő árak mind telephelyi árak, a kiszállításra külön árajánlatot teszünk. A fuvar ajánlat elkészítése, és a fuvar megszervezése természetesen díjmentes, a vásárlónak csak a fuvardíjat kell rendeznie utólag, a szállítási címen, az áruátvételt követően.

 

Milyen méretű és kapacitású teherautók léteznek, és milyen rakodási módok?

A térkő kiszállítása általában akkor a leggazdaságosabb, ha olyan teherautó szállítja az árut, aminek a kapacitása a lehető legjobban ki van használva a szállítandó mennyiséggel. Jellemzően az alábbi kategóriákkal szoktunk dolgozni:

  • Kézi rakodású kisteherautók 1.8 tonna teherbírástól 4.5 tonnáig, maximum 4 raklap, 40 m2 térkő szállítására alkalmasak. A legolcsóbb megoldás, de a rakodás sokáig tart, általában 0,5 és 1,5 óra között. Nagy előnye, hogy a raklapok leürülnek, és a sofőr díjmentesen visszaszállítja őket a telephelyünkre, így nem kell raklap betéti díjat fizetni, és később a raklapok visszaszállításáról saját költségen gondoskodni. A teherautó jellemző méretei: szélesség = 2.5 méter, hosszúság = 4 méter, magasság = 1.7 méter.

  • Emelőhátfallal rendelkező teherautók 3 tonna teherbírástól 6 tonnáig, maximum 5 raklap, 50 m2 térkő szállítására alkalmasak. Az olcsóbb tarifájú fuvar megoldások közé tartozik, de a lerakodás sokszor körülményes, mert az emelőhátfalról a térköveket békával (kerekes vontató eszközzel) húzzák le, és ehhez szilárd burkolattal ellátott, egyenes és sima rakodó terület szükséges. A teherautó jellemző méretei: szélesség = 2.5 méter, hosszúság = 5 méter, magasság = 2.2 méter.

  • Ponyvás kamion 24 tonna teherbírás, maximum 20 raklap, 200 m2 térkő szállítására alkalmas. Olcsó fuvar megoldás 100 négyzetméter feletti térkő mennyiség szállítására, de csak akkor ajánlott, ha van saját vagy bérelt rakodógép a szállítási címen, mivel ezeken a teherautókon nincs daru, vagy bármilyen más rakodó eszköz. A teherautó jellemző méretei: szélesség = 2.7 méter, hosszúság = 19 méter, magasság = 3.2 méter.

  • Daruval rendelkező teherautók 2.5 tonna teherbírástól 30 tonnáig, maximum 22 raklap, 220 m2 térkő szállítására alkalmasak. Általában 10%-kal magasabb árral rendelhető, mint a többi fuvar típus, de térkő szállítására a leginkább alkalmas megoldás, 3 raklapnál nagyobb mennyiségű térkő rendelésnél mindenképp ez javasolt. A teherautó jellemző méretei:

    Kis darus: szélesség = 2.5 méter, hosszúság = 8 méter, magasság = 2.2 méter.

    Nagy darus: szélesség = 2.5 méter, hosszúság pótkocsi nélkül = 14 méter, magasság = 3.4 méter.

 

A kiszállítás folyamata, a teherautó és a kiszállított térkő helyigénye

A jellemző fuvar megoldás a térkő kiszállításra a darusautó, ennek minimum 2.7 méter széles kapu nyílásra lesz szüksége. Ez a típus a méreteinél fogva nem minden udvarba tud beállni, de kerítésen át is tud daruzni, igény esetén egymás tetejére is tud helyezni két raklap térkövet. A raklapok mérete 120 x 80 cm, egy raklapon általában 10 m2 térkő van csomagolva. Az áru elhelyezésének lehetőségeit korlátozhatják a fák, oszlopok és a különböző levegőben futó kábelek. A fuvarozóknak minimum 1-2 nappal a szállítás előtt jelezni kell azt az időpontot, amikor a vásárló szeretné megkapni a térkövet, így van idő a fuvar megszervezésére, és a behajtási engedélyek esetleges beszerzésére. Amennyiben csere raklapot szeretnének adni a sofőrnek, arra a legtöbb esetben van lehetőség, de ilyen esetben különösen fontos, hogy előre jelezzék a szándékot.

A konkrét tarifákat minden esetben a megrendelni kívánt térkő mennyiség és a szállítási cím ismeretében kalkuláljuk ki, és az árajánlatunk részeként adjuk meg.

 A Térkő vásárlás teljes folyamatának leírását és térköveink árát is érdemes áttekintenie!

 

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Mediterrán színben most nettó 2250 Ft/m2, bruttó 2857 Ft/m2 áron.


Klassziko Térkő Őszilomb Piros-sárga színben most nettó 2250 Ft / m2, bruttó 2857 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!