Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Kerítés fedlapok és Lépcső elemek

2014 május 27

Kerítés fedlapok és Lépcső elemek

Fagyálló beton alapanyagú Kerítés fedlapok és Lépcső elemek

Korábban a kerítés fedlapok és a kerti lépcső elemek általában műkő alapanyagból készültek. Ezek azonban drágábbak, mégis kevésbé tartósak és kevésbé fagyállóak, mint a földnedves beton alapanyagból tömörítéssel gyártott termékek, amelyek felületi kiképzése és színe egész természetes, mivel natúr gyöngykaviccsal vagy fehér zúzott mészkővel vannak beborítva.


Tudnivalók a Kerítés fedlapokról

– Méretek, jellemzők és színek:

= A leggyakoribb méret a 60 x 30 x 7 cm-es fedlap. A felülete enyhén domború, hogy mindkét irányban levezesse a csapadékvizet. Középen 7 cm a magasság, a két szélén 6 cm. Az aljában mindkét oldalon vízorr-ral készül, hogy a csapadékvizet lecsepegtesse és ne a kerítés falra vezesse vissza.

= A 25 cm-nél szélesebb kerítés falra kapható 60 x 35 x 7 cm-es, vagy 60 x 40 x 7 cm-es fedlap. A felülete ezeknek is enyhén domború, de ezeknek az aljában nincs vízorr, azt a beépítéskor kell belevágni gyorsvágó géppel, kővágó koronggal.

= A Járdalap és a Szegélykő Termékeink közül bármelyik alkalmazható kerítés fedkőként, 15 cm-es falvastagságtól, akár 55 cm-esig. Az oszlopfőkre jellemzően 40 x 40 x 6 cm-es vagy 50 x 50 x 6 cm-es járdalapok kerülnek, amelyeknek mind a 4 oldala kavicsos illetve mészköves felületű, vagy teljes anyagában színezett. Ezek mindegyikét enyhe lejtéssel kell beépíteni a csapadékvíz elvezetése érdekében, és mind a négy oldalon vízorr-ral kell ellátni.

= A legnépszerűbb szín a sárgás összhatású natúr gyöngykavics, és a fehér zúzott mészkő. Igény esetén készülhet a következő színekben is: barna, homokszín, téglaszín, vörös, szürke (cement színű).

– Beépítés: A leggyakoribb manapság a zsalukőből épült kerítés, 15 cm és 25 cm közötti falvastagsággal. Ezekre általában kerül még egy réteg vakoló anyag, vagy festékréteg, ez oldalanként max. fél-fél cm-rel növeli a falvastagságot. Szintén divatos és gyakran alkalmazott megoldás a 25 cm-es bontott tégla kerítés. Mindkét esetben, a 25 cm-es falvastagságig megfelel a 30 cm széles és 60 cm hosszú fedkő. A kerítés oszlopok közötti távolságtól függően előfordulhat, hogy közönként egy elemet méretre kell vágni. A vágott darabot lehetőleg középre helyezzük, így esztétikusabb, mint az oszlop mellett. Ha nem tömör beton kerítést építünk, akkor ügyeljünk arra, hogy a fedlapok fölött még el kell férnie a kerítés léceknek illetve fém kerítés esetén a fém elemeknek, és a fedkövek fölött minimum 1 – 2 cm-es hézagnak is illik maradnia.

 

Tudnivalók a Kerti Lépcső elemekről

– Méretek, jellemzők és színek:

= Tömblépcsőnek is szoktuk nevezni őket, mivel legfőbb jellemzőjük, hogy egy lépcsőfok egy tömör anyagból készül. A mérettől függően a súlyuk 60 kg és 120 kg közé esik. A nagyobb teherbírás érdekében vas is kerül a lépcső elemekbe. A lépcsőfokok külső éle egy kis él lecsapással készül, hogy ha véletlen ráesik valaki, akkor ne egy derékszögű hasáb élén landoljon. A mélysége a lépcsőfokoknak minden esetben 33 cm (beépítés után 30 cm marad), ez az úgynevezett belépő, a fokok magassága pedig 15 cm, ezt nevezik fellépő magasságnak is.

= A négy kapható méret a 60 x 33 x 15 cm-es, 80 x 33 x 15 cm-es, a 100 x 33 x 15 cm-es és a 120 x 33 x 15 cm-es.

= A leggyakrabban rendelt szín a sárgás összhatású natúr gyöngykavics. Kapható még fehér zúzott mészkő felülettel is.

– Beépítés: A lépcső helyét ki kell emelni a rézsűből és síkra hozni. Nyilván lentről felfelé érdemes haladni. A lépcsőfok alatti területet meg kell döngölni, némi homokkal megszórni a billegés megelőzése érdekében, és a két szélét betonozással rögzíteni. A következő lépcsőfokot 3 cm-es átfedéssel helyezzük rá az előzőre, így mindig 30 cm-es belépőt és 15 cm-es fellépő magasságot kapunk. Lehetőleg a legfelső lépcsőfok tetejéhez igazítsuk a lépcsőtől folytatódó járófelület szintjét, csak így lesz kényelmes járni rajta. A gyöngykavicsos és a zúzott mészköves felületű lépcső elemek is elég jó csúszásgátló tulajdonsággal rendelkeznek, és télen könnyen tisztíthatók lapáttal vagy söprűvel.

A Kerítés fedlapok és Kerti Lépcső elemek árai itt találhatók: Egyéb-Betonelem-árak.


20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Őszilomb mix színben most nettó 2284 Ft/m2, bruttó 2900 Ft/m2 áron.


Klassziko Térkő Mediterrán színben most nettó 2284 Ft / m2, bruttó 2900 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!