Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Megmaradt vagy bontott járdalapokkal mit lehet kezdeni?

2014 november 4

Megmaradt vagy bontott járdalapokkal mit lehet kezdeni?

Bontott járdalapok eladásához mit érdemes tudni?

A megmaradt, vagy bontott építőanyagokat gyakran kerülgetjük hosszú évekig, várakozva, hátha egyszer még jó árat adnak érte, vagy valamire még jó lesz nekünk is, bár azt nem tudjuk, hogy mire. Talán könnyebben döntenénk, ha pontosan tudnánk hol és hogyan lehet eladni a megmaradt járdalapokat és egyéb építőanyagokat:

 


1. Mi kell a bontott járdalapok csomagolásához, szállításához?

A bontott járdalapok iránt érdeklődők biztos, hogy meg fogják kérdezni, hogy az áru raklapon van-e, darusautóval fel lehet-e venni vagy csak kézi rakodással, hány darab van belőle egy raklapon, mennyi a súlya egy raklapnyi mennyiségnek, le van-e kötve valamivel. Nyilván a legjobb válasz erre ez lenne: „a járdalapok raklapon vannak, egy raklapon 60 db, ami 1200 kg súlyt képvisel, kézi nyújtható fóliával körbe tekerve, daruzásra készen”. Persze, ha csak pár darab járdalapunk maradt, akkor nem kell ennyire felkészülni a szállításra, csak hozzáférhetővé kell tenni a kézi rakodáshoz.

Amennyiben a legjobb választ adtuk a kérdésekre, tehát gondoskodni akarunk a biztonságos csomagolásról, akkor nem árt ha rendelkezünk raklapokkal, kézi nyújtható fóliával, és információval a járdalapok súlyáról és raklaponkénti darabszámáról. A raklapok beszerzését rá lehet bízni a vevőre is, de be is szerezhetjük pl. a „hungaroraklap.hu” oldalon a raklap shop menüpont alatt, mérettől függően 600 – 1000 forint közötti áron, amennyiben megelégszünk a legolcsóbb egyutas típussal. A kézi nyújtható fólia, ha nincs a legközelebbi gazdaboltban, akkor az „abcpack.hu” oldalon biztosan fognak jó megoldást kínálni. Az információ a piacon gyakran előforduló méretű és formájú járdalap típusokról, illetve azok raklaponkénti darabszámáról és súlyáról, itt található: Járdalapok.

 

2. Hol és milyen áron érdemes hirdetni a megmaradt járdalapokat?

Itt is igaz az általános alapelv, hogy minél több helyen hirdetünk, annál többen látják, és annál jobb az esély az eladásra. De mégsem mindegy, hogy kik és hol látják, mennyire tudjuk megtalálni azokat, akik pont megmaradt vagy bontott járdalapokat keresnek. A legnagyobb esélyünk az erre szakosodott weboldalakon lesz: “hasznaltat.hu”, “nemsitt.hu”, “maradekepitoanyag.hu”, “vatera.hu”, “epitkezes.zsibvasar.hu”

A bontott járdalapok ára sok mindentől függ, de van pár tényező, amit mindenképp figyelembe kell vennünk:

– Az általunk egykor kifizetett beszerzési ár kevésbé meghatározó, mint a ma aktuális eladási árak.

– A megmaradt és bontott járdalapok árát nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen állapotban vannak, sérültek-e, van-e látható nyoma a bontásnak, esetleg gyári csomagolással vannak-e még ellátva.

– Fontos tényező, hogy mekkora távolságban vagyunk a leendő vevőtől, ha nagy a távolság, akkor a nagyobb fuvarköltséget valamennyire kompenzálhatjuk a járdalapok árával.

– Sajnos nem valószínű, hogy az aktuális piaci árat megfizeti a leendő vevőnk, még akkor sem, ha gyári csomagolásban áruljuk a megmaradt járdalapokat.

A járdalapok aktuális árával kapcsolatban itt tájékozódhat: Járdalap árak.

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Mediterrán mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!