Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2018 szeptember 25

Milyen kert típusok vannak, milyen térkővel?

– A kertek típusai és a hozzájuk passzoló térkő –

.

Amikor azt mondjuk, hogy „kert”, akkor valószínűleg nem mindenkinek ugyanaz a kép ugrik be elsőre. Ez azért van, mert többféle kerttípus létezik, és az ember azt érti alatta leginkább, amilyen neki van, vagy amilyet szeretne, hogy legyen. Ami alapján viszont alapvetően megkülönböztethetőek ezek a típusok, az, hogy mi a rendeltetése, tehát mire használjuk. Zöldségeket szeretnénk termeszteni benne vagy inkább gyönyörködni a szép színes és illatos virágokban és bokrokban? Netán mindkettő? Az is elképzelhető, hogy egy nagyobb terület esetén szabadtéri aktivitást akarunk megvalósítani benne. Bármelyikről legyen is szó, jó minőségű, és a kerthez stílusban passzoló térkövet érdemes használni hozzá, a tökéletes végeredmény érdekében. Nézzük meg egy kicsit közelebbről ezt a témát a cikk folytatásában:

2018 szeptember 18

Ötletes megoldások a térköves kert szegélyezésére

– Miként tegyük vonzóvá a térköves kert szegélyezését? –

Lelkes odaadással tervezzük, építjük és szépítjük a térköves kertünket. Azt akarjuk, hogy növények, virágok sokasága vegyen bennünket körül, amikor a szabadban időzünk. Viszont ha nem gondoskodunk arról, hogy minden növénynek meglegyen a maga helye, akkor egy idő elteltével elkezd zűrzavarossá válni a látvány. Itt most konkrétan arra gondolunk, hogy az egyes növények számára külön részeket kell kialakítani, amit szegélyekkel lehet kivitelezni. Hogyan csináljunk olyan növényi szegélyeket, amelyek feldobják a kert megjelenését és egyben ellátják a nekik szánt feladatukat is? Erről írunk a cikk folytatásában:

2018 szeptember 11

Térköves kert takarása sövénnyel

– Hogyan takarjuk el a térköves kertet a külvilágtól? –

A kertünk a saját kis birodalmunk, ahol szívesen elbújunk a külvilág zaja elől, ahol kipihentejük a hétköznapok fáradalmait és ahol anélkül akarjuk kedvenc időtöltéseinket végezni, hogy azt az utca járókelői szeme láttára tennénk. A kíváncsi szomszédok éber pillantásait is kizárhatjuk, ha elkerítjük az udvarunkat. Erre nem csak a kerítés a megoldás. Van valami, ami természetes, mutatós és remekül ellátja ezt a feladatot. Ez a sövénykerítés. Hogy milyen további előnyökkel jár a sövénytelepítés és milyen növényeket javaslunk ebben a kategóriában, arról a cikk folytatásában írunk:

2018 szeptember 4

Szeptemberi kerti munkák a térköves udvaron

– Milyen teendők várnak ránk a térköves kertben ősszel? –

.

.

Nem érdemes szomorkodni, hogy elmúlt a nyár, hiszen a beköszöntő ősz megannyi színnel és hangulattal vár minket a természetben. Ez a romantikus, békés évszak a kerti szezon kezdetét is jelenti. Kezdődhet a sürgölődés-forgolódás a ház körül, amikor is számos érdekes feladatot végezhetünk el a portánk csinosítása és gondozása érdekében. Ilyenkor tényleg nem lehet unatkozni. Nézzünk meg pár tippet arra vonatkozólag, hogy mibe fogjon egy kerttulajdonos, így szeptember elején. Íme a részletek, a cikk folytatásában:

2018 augusztus 28

Esőkert létrehozása a térköves kertben

– Hogyan juttassuk vízhez a térköves kertet? –

.

Egy kerttulajdonos számára az eső egyet jelent az ingyen öntözéssel. Öröm, amikor a természet időt és pénzt spórol nekünk, és elvégzi helyettünk a locsolás feladatát. Praktikus megoldás ilyen alkalmakkor egy nagy edénybe vagy hordóba gyűjteni a vizet, hogy aztán majd a következő locsolásnál ebből juttassuk éltető vízhez kedvenc növényeinket. Ezen kívül van még egy másik nagyon hasznos módszer, egy bizonyos kertépítési eljárás, amely a természetet utánozva juttatja nedvességhez a kertet. Ez az úgynevezett esőkert. Hogy mi is ez pontosan, arról a cikk folytatásában írunk:

2018 augusztus 21

Illatozó térköves kert

– Hogyan tegyük illatossá a térköves kertet? –

Ki ne szeretné a magával ragadó illatokat? Az illat egy benyomás és kellemes hatást tud okozni. Egy vonzó illatot szívesen beszippantunk és akár emlékként is elraktározunk, hogy aztán majd a visszaidézése ismét jó érzésekkel töltsön el bennünket. Ezeket a kellemes pillanatokat megteremthetjük magunknak különféle kozmetikai szerek használatával, illatgyertyákkal és még számtalan módon, de valljuk be őszintén, az igazi mégiscsak az, amikor a természet csodálatos teremtményeinek behatását élvezhetjük. Hogy hogyan valósítsuk meg az illatok varázslatos világát a szép, térköves kertünkben, azt a cikkünk folytatásában elmondjuk:

2018 augusztus 14

Növényekkel csinosított térköves kocsma

– Hogyan lehet kellemessé tenni egy térköves kocsma megjelenését? –

.

.

Amikor megérkezünk egy ilyenfajta közösségi helyszínre, a legelső tapasztalatunkat már a belépés előtt megszerezzük. Egy pofás cégér és egy igényesen lerakott térköves felület a bejáratnál, eléggé megdobja a hely vonzerejét. Aztán beljebb kerülve, odabenn fog eldőlni, hogy maradunk-e vagy továbbállunk. De mi az, amitől úgy érezzük, hogy szívesen töltenénk el ott pár órát a barátainkkal vagy akár egyedül, hogy kicsit kikapcsolódjunk? A legtöbb embernek a válasza erre valószínűleg az lenne, hogy: a hely hangulata. Igen. A barátságos berendezésen és kellemes fényeken túl azonban van még valami, ami határozottan otthonossá teheti a légkört. Erről írunk cikkünk folytatásában:

2018 augusztus 7

Gondoskodás a térköves kert növényeiről, nyaralás alatt

– Hogyan élik túl a térköves kert növényei, hogy elmegyünk nyaralni? –

Arra várunk, hogy eljöjjön az év legjobb időszaka, amikor félretesszük a hétköznapi feladatainkat, kötelességeinket és egy kis időre kiszakadunk a mókuskerékből, azaz elmegyünk nyaralni. Ez nagyon kellemes és várva várt esemény nekünk, viszont sokkal kevésbé az a növényeink számára, amiket otthon hagyunk. Az egy-két hetes, de akár csak egy több napos távollét alatt ugyanis – a szükséges növény ápolás híján – a kertünk, balkonunk ékességei hanyatlásnak indulnak és mire hazaérünk, addigra már csak fonnyadozó kórók várnak a színes és illatos virágok helyett. Kivéve, ha megoldjuk, hogy távol töltött napjaink alatt is megkapják a túlélésükhöz szükséges gondoskodást. Hogyan csináljuk ezt? Íme a megoldások, a cikk folytatásában:

2018 július 31

Gyerek csalogató kert térkővel

– Hogyan tegyük vonzóvá a térköves kertet a gyerekek számára is? –

Egy szülő számára manapság igazi kihívás tud lenni, hogy kicsalogassa a gyerekeit a szabadba, tekintve hogy a számítógépes játékok és a tévé miatt hajlamosak a csemeték begubózni. Egy munka után megfáradt felnőttnek talán elég egy szépen ápolt gyep és egy hintaágy, hogy kifújja a fáradt gőzt, de a kisebb gyerekeknek ez kevés. Ők tele vannak élettel, izgalmas elfoglaltságokra vágynak, egy kalandos világra, ahol van mit felfedezni. Ha szeretnénk megadni nekik ezt az élményt a természetben, azt kreatív ötletekkel meg tudjunk valósítani. A részleteket a cikk folytatásában fedjük fel:

2018 július 24

Nyári fűnyírás a térkő mentén

– Hogyan gondozzuk a pázsitot a térköves kertben? –

Egy kert legalapvetőbb része a gyep. Ez lehet egy növényekkel gazdagon ellátott terület zöldellő füve, ami tökéletes alapot ad a színes, változatos összhangnak. Viszont az is előfordulhat, hogy valaki nem különösebben foglalkozik a ház körüli rész virágokkal, dísznövényekkel való benépesítésével, füve viszont nagy valószínűséggel akkor is van. Így aztán ez a téma kb. minden kerttulajdonost érint. A gyep esetében is érvényes az a magától értetődő szabály, miszerint minél odaadóbb gondozásban van része, annál szebben fog tündökölni, frissítően feldobva a lakókörnyezetünket. És hogy mitől fog úgy kinézni a füvünk, ahogyan azt ideális esetben látni szeretnénk? Erről a cikk folytatásában írunk:

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!