Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2015 május 12

Térkőből épített magaságyás kialakítása, gondozása

– Hogyan építsünk magaságyást térkőből? –

A két legnagyobb kérdés ebben a témában, hogy mire jó a magaságyás, és miért jó térkőből készíteni? A számtalan előny közül a leglényegesebb az, hogy a földtől 50-60 cm-re kiemelt ágyás gondozása sokkal kényelmesebb, mert kevesebbet kell hajolgatni, ráadásul a megfelelő rétegrend betartása mellett jobb termésre is lehet számítani. Azért érdemes térkőből készíteni, mert a benne lévő föld nyomását a térkő jól meg tudja tartani, és a térkövet nem kell vegyszerekkel kezelni ahhoz, hogy bírja a nedvességet és a fagyot. További érvek és tippek a témával kapcsolatban itt következnek:

2015 május 5

Szökőkutak, vízinövények és járdalapok

– Szökőkutak építéséhez ajánlott növények és járdalapok –

 Akár szakemberre bízzuk, akár magunk építjük meg a kerti szökőkutat, jó ha tudjuk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a tervezésnél, milyen anyagok és növények jöhetnek szóba a kivitelezés során, és hogyan kell karbantartani a szökőkutat télen és nyáron. Külön kitérünk arra a kérdésre is, hogy milyen járdalapokkal tehetjük még csinosabbá a szökőkutunk környezetét:

2015 április 28

Ötletek kisméretű rusztikus térkövek lerakásához – fotókkal Prága patinás belvárosából

 

– Patinás belvárosi hangulat kisméretű rusztikus térkövekkel –

 A térkövet főleg azért vesszük meg, hogy szilárd és járható felületet biztosítson, de valahol azt is szeretnénk, ha a kinézete nem az ipari sorozatgyártás nagyszerűségét juttatná az eszünkbe, hanem valami kortalan eleganciát adna hozzá a kerthez és az épülethez. Ilyen jellegű célkitűzéshez bőven lehet ihletet meríteni Prága belvárosában:

 

2015 április 21

Construma kiállítás: Kertek, térkövek és járdalapok

– Rövid beszámoló a Construma kiállítás kert, térkő és járdalap részlegeiről –

 Az idei kiállítás sztárja az intelligens robotfűnyíró, „aki” ultrahanggal tájékozódik, esőben is dolgozik, nem hagy keréknyomot maga után, és SMS-t is tud küldeni a gazdájának, ha problémába ütközik. Ja, és magától elszalad a töltőállomásra, ha érzi, hogy kevés az energia! A roboton kívül gyönyörű kertek, trendi térkövek és járdalapok is nagy számban csábították ki a látogatókat a kiállításra:

2015 április 14

Kerti szökőkút építése házilag, térkőből

– Térkövezett szökőkút építése házilag, lépésről lépésre –

Az ápolt kerteknek egyre gyakrabban része a kis kerti tó, vagy szökőkút, és ez nem divathullám, hanem azt az igényünket elégíti ki, hogy közel érezzük magunkat a természethez, és legyen egy pár négyzetméternyi terület a világban, ahol teljes nyugalom tölt el minket. Ennél már csak az jobb, ha a forró nyári napokon munka után feltűrjük a nadrág szárát és belemártjuk a lábunkat a saját térkövezett kerti szökőkutunkba. Ehhez már csak építeni kell egy szökőkutat, a következők szerint:

2015 április 7

Milyen színű balkonnövény illik a járdalapomhoz?

– Válasszunk a járdalapunkhoz színben illő balkonnövényeket! –

 

A balkonnövények színe lehet piros, sárga, rózsaszín, fehér, lila vagy kék. Bár a színek kavalkádjának is megvan a maga hangulata, most mégis egy kicsit játsszunk el a gondolattal, hogy tudatosan kiválasztunk egy színt, amely illik a járdalapokhoz, a korláthoz, a ház színéhez, és ilyen színű virágokkal ültetjük tele az összes balkonládát a ház körül. Íme néhány ötlet a megvalósításhoz:

 

2015 március 31

Mediterrán kerthez ajánlott térkövek és növények

– Mediterrán térkő mellé telepítsünk mediterrán növényeket! –

Minden európai országnak jellegzetes építészeti stílusa van, és ezen belül is megfigyelhető az adott ország jellemző színvilága. A mediterrán hangulatot legjobban Olaszország építészete tükrözi, itt a térkövezett utak többnyire az agyag szín (terrakotta) és a barna szín árnyalataiban készülnek. Akiket igazán megfog ez a stílus, azok előbb-utóbb megkérdezik maguktól: vajon milyen növényekkel és térkövekkel varázsolhatom a kertembe a mediterrán életérzést?

2015 március 24

Esővíz hasznosítás, tároló kialakítás járdalapok felhasználásával

– Az esővíz hasznosítására alkalmas tároló kialakítása járdalapokkal –

Egy száz négyzetméteres tető felületről éves viszonylatban átlagosan ötven köbméter esővizet lehet felfogni és hasznosítani. A felhasználás célja legtöbbször a kerti locsolás költségcsökkentése, de némi befektetéssel WC-öblítésre, mosásra és takarításra is alkalmassá tehető a rendszerünk. A tartályokon, csöveken, a szivattyún és a járdalapokon kívül már csak néhány ötletre lesz szükség:

 

2015 március 17

Szabadtéri grill konyha téglamintázatú térkővel

– Építsünk grill konyhát a kertben, téglamintázatú térkövekkel! –

Ha 3 – 4 főnél nagyobb embertömeget hívtunk el grill partira, akkor hamar szembesülhetünk a problémával, hogy kicsi a konyha és mindenki útban van. Amúgy is kint lenne a helyünk a kellemes tavaszi időben, és hát valljuk be: a benti sütőben pirított kolbász íze nyomába sem ér a szabadban, faszénen sült tesójának. A téglamintás térkőből épített szabadtéri grill konyha így készül:

2015 március 10

Kert tervezés teljes körű költségvetéssel, a talaj javítástól a járdalapok lerakásáig

– Mire jó a költségvetés, ha nincs benne minden a talaj javítástól a járdalap beépítésig? –

Végre eljött a tavasz, irány a kert! E hét végétől vasárnapokon úgyis rá fogunk érni, mert sem vásárolni, sem eladni nem tudunk majd az életbe lépő jogszabályok miatt. Viszont a vasárnapi kert tervezést és rendezést még nem tiltják a jogszabályok, egyelőre. Az alaposság jegyében nézzük meg, mik az alapvető tudnivalók a kert tervezés során, és a teljes körű költségvetés összeállításakor:

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!