Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2015 március 17

Szabadtéri grill konyha téglamintázatú térkővel

– Építsünk grill konyhát a kertben, téglamintázatú térkövekkel! –

Ha 3 – 4 főnél nagyobb embertömeget hívtunk el grill partira, akkor hamar szembesülhetünk a problémával, hogy kicsi a konyha és mindenki útban van. Amúgy is kint lenne a helyünk a kellemes tavaszi időben, és hát valljuk be: a benti sütőben pirított kolbász íze nyomába sem ér a szabadban, faszénen sült tesójának. A téglamintás térkőből épített szabadtéri grill konyha így készül:

2015 március 10

Kert tervezés teljes körű költségvetéssel, a talaj javítástól a járdalapok lerakásáig

– Mire jó a költségvetés, ha nincs benne minden a talaj javítástól a járdalap beépítésig? –

Végre eljött a tavasz, irány a kert! E hét végétől vasárnapokon úgyis rá fogunk érni, mert sem vásárolni, sem eladni nem tudunk majd az életbe lépő jogszabályok miatt. Viszont a vasárnapi kert tervezést és rendezést még nem tiltják a jogszabályok, egyelőre. Az alaposság jegyében nézzük meg, mik az alapvető tudnivalók a kert tervezés során, és a teljes körű költségvetés összeállításakor:

2015 március 3

Mit tehetünk a térkő burkolat felfagyása ellen?

– A térkövezett burkolat felfagyásának megelőzése, helyrehozása –

Általában a kő burkolatokat érő fagykár olyankor jelentkezik, ha a hőmérséklet fagypont alá süllyed, majd kicsit olvad, majd újra fagy éppúgy, ahogy eddig alakult a márciusi időjárás nálunk. Ahogy környezet órán tanultuk: a víz belefolyik a kis repedésekbe, majd megfagyva szélesít rajtuk, így utat nyit még több víznek. A térköveket persze nem repeszti szét a fagy, de itt-ott csúnyán megemelkedhet a burkolat télen. Ilyenkor mit tegyünk?

2015 február 24

Üvegházak és járdalapok

Üvegház tervezése és kivitelezése járdalapok felhasználásával

Az üvegház építése előtt jó sok mindent át kell gondolnunk: milyen növények lesznek benne, mekkora azok helyigénye, mennyi helyünk van a kertben, mennyi pénzünk van a feladat megoldására, mekkora mérettől kell bejelentenünk a helyi építésügyi hatóságnál. Jó tudni például, hogy egy 6 m2-es termő területen 4 tő futóparadicsom, és 6 tő paprika fér el, vagy hasonló mennyiségű saláta, hagyma és retek. További fontos tudnivalók a cikkben:

2015 február 17

Térkövezéssel kapcsolatos alapfogalmak

A térkövezés folyamatának megértéséhez szükséges legfontosabb fogalmak

Állítólag a józan paraszti gondolkodás bármely szakterületen kifejleszthető úgy, hogy egy munkafolyamat minden szakaszában felteszünk a szakértőknek két alapkérdést: „Mi ez?”, és „Mire jó?” Ebből kiindulva nézzük végig a térkő lerakás folyamatát, és határozzuk meg a legfontosabb alapfogalmakat:

2015 február 10

Fűszereskert építése járdalapokkal és térkövekkel

Fűszernövény kerthez való növények, járdalapok és térkövek

A fűszernövények ősidők óta életünk részei a gyógyítás, a főzés és az illatosítás terén. Saját fűszereskert kialakításával tavasztól őszig friss, bio fűszerekkel láthatjuk el a családot, főleg ha a kezdetektől szakértő módon állunk hozzá a feladathoz. Tudta például, hogy a fűszernövényeknek víztelenített talajra és általában napi hat óra napfényre van szükségük?

2015 február 3

Szerszám tároló építése térkövezett alapra

Térkövezett szerszám tároló felépítése

Ősztől tavaszig nem sűrűn használjuk a kerti szerszámokat, sütő-főző berendezéseket, játékokat, kerti bútort, és az autók téli gumijait. Kidobni nem célszerű őket, kerülgetni kényelmetlen. Ha találunk legalább 2-szer 2 méteres területet a kertben, ahova el tudunk képzelni egy fedett szerszám tároló faházat, akkor nemcsak a kényelmetlenségtől szabadulunk meg, hanem a család elismerését is egész biztosan kivívjuk:

2015 január 27

Szegélyágyás építéséhez ajánlott járdalapok és más anyagok

Milyen járdalapokkal és egyéb anyagokkal építsünk szegélyágyást?

A szegélyágyás egy színes tér elválasztó a kerten belül, egynyári vagy évelő virágokból, esetleg díszcserjékből vagy tujákból. Leggyakrabban a járdalapokkal burkolt gyalogos út és az épület fala között találkozhatunk virágokkal beültetett szegélyágyásokkal, de egy színpompás növénysáv szinte bárhol jól mutat a kertben. A hozzávalók és a recept itt következik:

2015 január 21

Milyen időjárási körülmények között nem ajánlott térkövezni?

 

Mikor van vége és mikor kezdődik a térkövezés szezonja, kivitelezés szempontjából?

A térkő lerakással foglalkozó szakemberek naptára kora tavasszal már tele van több hétre előre, és július végéig ez folyamatosan így is marad, aztán augusztusban van 1 – 2 hét szabi, és november végéig megint szoros határidőkkel van tele a naptár. Ezzel szemben december elejétől február végéig szinte mindig üres a szakemberek naptára, pedig milyen jó lenne, ha egész évben szépen elosztva jönnének a munkák. De miért ennyire meghatározó az időjárás a térköves szakmában?

 

 

2015 január 13

Milyen kerti eszközöket vegyünk januárban: hólapátot, seprűt, járdalapokat, stb.

A téli időszak kerti eszközeiből milyet érdemes venni?

A tél a kertben holtszezonnak számít, ilyenkor látszólag nincs mit tenni-venni odakint. Persze aki akar, az talál munkát télen is: ha esik a hó, akkor végre lapátolhat és söpörhet. Ha nem esik, akkor kimehet a szerszám tárolóhoz, és megnézheti miből kell újat venni, vagy cserélni. Sokan vesznek ilyenkor hólapátot, seprűt, járdalapot. De milyet?

 

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!