Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2015 július 7

Házilag készített mobil árnyékoló a térkövezett kerti pihenő, vagy medence fölé

– Térkövezett kerti pihenők és medencék árnyékolása házilag, mobil napernyővel –

A házilag készített kerti kiegészítőket nemcsak azért szeretjük, mert olcsóbban jövünk ki, mintha készet vásárolnánk, hanem azért is, mert a legnagyobb büszkeség a saját kreálmányunkat használatba venni, és látni, hogy jól működik. A júliusi kánikulában mi mást barkácsolnánk, mint mobil árnyékolást a medencénk, vagy a térkövezett kerti kiülőnk fölé:

2015 június 30

Milyen típusú világítás kell a kertbe, a teraszra, a járdalapok mellé?

– A sokféle kültéri világítás közül melyik való a kertbe, a teraszra, a járdalapok mellé? –

A LED lámpák fényerejük, energia takarékosságuk, és hosszú élettartamuk miatt a kertben is kezdik kiszorítani a régebbi lámpa típusokat, ráadásul a színük és a fényerejük szabályozhatósága miatt is közkedveltek. Majdnem minden célra alkalmasak, vásárláskor mégis tartsuk szem előtt, hogy a kert különböző részeibe más és más világítás típusokra van szükség, pl. a járdalappal burkolt kerti utak és a lépcsők mellett koncentrált, erős fény szükséges, míg a teraszok és a kerti kiülők világítása lehet egy sejtelmes, szórt fény. További hasznos ötletek a folytatásban:

2015 június 23

A japán kert hangulatához illő növények és térkövek

– Milyen térköveket és növényeket használhatunk a japán kert építéséhez? –

Japán kert építését olyan emberek veszik a fejükbe, akik a kert szépítés fanatikusai, türelmük végtelen, és csak egy festői szépségű környezetben érzik jól magukat. A folytatásban következzen néhány gondolat a japán kert elrendezéséről, kellékeiről:

2015 június 16

Gépesített gyomlálás a járdalapok között és mellett

– Fuga tisztító és más kerti gépek a járdalapok körüli gyomláláshoz –

A szép kertet nehéz elképzelni szépen nyírt gyep nélkül. Csak az a baj, hogy a fű nem csak ott nő, ahol kényelmes levágni, hanem a járdalapok mellett a fal tövében, és még a járdalapok közötti fugákba is belenő. A jó hír az, hogy végre van jobb megoldás, mint a gyomirtózás, és a hosszú szárú csavarhúzóval négykézláb történő gyom eltávolítás. Íme, néhány hasznos tipp ehhez a témakörhöz:

2015 június 9

A terek tágításához ajánlott térkövek és módszerek

– Milyen térkövekkel és milyen elrendezéssel tágíthatjuk a kert tereit? –

A kert tulajdonosok többsége el tudna fogadni nagyobb kertet is a jelenleginél, és még az sem lenne elég, ám a szárnyaló fantáziával szemben ott áll a rideg valóság, a szomszéd kerítése. Ne essünk depresszióba emiatt, a kert tereit tágíthatjuk számtalan módon, pl. a kisméretű, egyszerű formájú térkövek lerakásával, ügyes kert rendezési módszerekkel, és megfelelő növények választásával:

2015 június 2

A jól tervezett terasz bútorai és járdalapjai

– Teremtsünk összhangot a lakás és a terasz bútorai, járó felületei között –

A teraszunkat felfoghatjuk egy kiegészítő lakóhelyiségnek, a teraszra nyíló szoba megnagyobbításának. A lakás és a kert közötti összekötő térnek összhangban kell lennie a belső tér bútoraival és járó felületeivel, illetve a kert stílusával és járdalapjaival is. Legjobb, ha a teraszra nyíló szoba és a terasz arculatát egy egységként tervezzük meg. Ehhez adunk néhány ötletet a folytatásban:

2015 május 26

Térkövek rézsűs tér kialakításhoz

– A lejtős kert tagolása és burkolása térkő felhasználásával –

A domborzati viszonyok miatt hazánkban a legtöbb kertnek van némi lejtése, vagy emelkedése valamilyen irányban, ami nem baj, tulajdonképpen érdekesebb is a tökéletesen vízszintes kertnél. A lejtős területekre viszont nem lehet széket és asztalt állítani, kényelmetlen rajta labdázni, futni, sportolni. A lejtős telket célszerű tagolni térkőből, vagy rézsűkőből készült támfalakkal, és az elkülönülő részeket összekötni, pl. térkövezett lépcsőkkel:

2015 május 19

Ötletek társasházi kertészkedéshez: tervezés, növény ültetés, járdalap lerakás

– Kert tervezés, növény ültetés, járdalap lerakás a társasházaknál –

Gyakran előforduló helyzet, hogy a társasházak mostoha gyereke a belső udvar, mivel senki sem érzi a magáénak, senki sem akar költeni rá, úgyis csak keresztül szaladunk az udvaron, szinte észre sem vesszük. Pedig a lehangoló szürke tér helyett teremthetünk igazi komfortérzet növelő zöld területet, ami mellesleg a lakások értékét is növeli, és a közösség tagjait is közelebb hozza egymáshoz. Mi kell hozzá? Egy kis tervezés szakember segítségével, lelkes emberek szorgos kezei, növények és járdalapok, meg néhány ötlet:

2015 május 12

Térkőből épített magaságyás kialakítása, gondozása

– Hogyan építsünk magaságyást térkőből? –

A két legnagyobb kérdés ebben a témában, hogy mire jó a magaságyás, és miért jó térkőből készíteni? A számtalan előny közül a leglényegesebb az, hogy a földtől 50-60 cm-re kiemelt ágyás gondozása sokkal kényelmesebb, mert kevesebbet kell hajolgatni, ráadásul a megfelelő rétegrend betartása mellett jobb termésre is lehet számítani. Azért érdemes térkőből készíteni, mert a benne lévő föld nyomását a térkő jól meg tudja tartani, és a térkövet nem kell vegyszerekkel kezelni ahhoz, hogy bírja a nedvességet és a fagyot. További érvek és tippek a témával kapcsolatban itt következnek:

2015 május 5

Szökőkutak, vízinövények és járdalapok

– Szökőkutak építéséhez ajánlott növények és járdalapok –

 Akár szakemberre bízzuk, akár magunk építjük meg a kerti szökőkutat, jó ha tudjuk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a tervezésnél, milyen anyagok és növények jöhetnek szóba a kivitelezés során, és hogyan kell karbantartani a szökőkutat télen és nyáron. Külön kitérünk arra a kérdésre is, hogy milyen járdalapokkal tehetjük még csinosabbá a szökőkutunk környezetét:

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!