Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2014 május 13

Kerti utak lépésközre helyezett járdalapokból (tipegőkből)

Járdalapok lépésközre helyezve

Amikor felázik a kert, néha akkor is muszáj közlekedni a felázott zöld-területen keresztül. A sáros cipővel aztán ki leszünk rúgva a lakásból, lehet pucolni a cipőt is és az előszobát is. Ráadásul a pázsit is kikopik azokon a részeken, ahol sokat mászkálunk. Ilyenkor célszerű a kikopott fű által jelzett nyomvonalat járdalapokkal burkolni, de nem feltétlen kell összefüggő, alappal rendelkező beton járda felületre gondolni. Barátságos, gyorsan kivitelezhető, és nem utolsó sorban olcsó megoldás, ha lépés közönként helyezünk el egy-egy járdalapot a kijelölt kerti nyomvonalon.

2014 május 6

Kerti kiülő (pavilon, pergola, filagória, szaletli) építése házilag

Hogyan építsünk kerti kiülőt házi kivitelezésben?

Kora tavasztól késő őszig a kertes házak családi és baráti összejöveteleinek központi helyszínéül szolgálnak a kerti kiülők, lehetőleg kerti sütővel vagy kemencével felszerelve. Az építmény maga készen is kapható, sőt bérelhető, de biztosan olcsóbb és izgalmasabb házilag elkészíteni. Mindegyik esetben szükség lesz szilárd burkolattal rendelkező beton alapra és a pavilonhoz vezető kerti útra, legalább lépés közökre helyezett járdalapok, vagy térkőből készített járda formájában. Következő cikkünkben a tervezéshez, anyag beszerzéshez, és a kivitelezéshez is igyekszünk ötleteket adni.

2014 április 29

Kerti támfal építése növénytartó beton támfal elemekkel (rézsűkővel)

Kerti támfal építés szakszerűen beton támfal elemekből

Kerti támfal építésre különösebb szaktudás nélkül is nyugodtan vállalkozhatunk, ha a fal magassága nem magasabb 2 méternél. A hozzávalók: beton támfal elemek min. 12 db / négyzetméter mennyiségben, termőföld, sóder, cement, talicska, csákány, lapát, gumikalapács, zsinór, mérőszalag. A ‘receptet’ az elkészítéshez cikkünkben olvashatja.

 

 

2014 április 15

A térkő karbantartása, térkő ápoló szerek

Ajánlott vegyszerek a térkő ápolására, karbantartására

Normális körülmények között a térkövek nem igényelnek karbantartást, leszámítva a rendszeres tisztítást söprűvel, és vizes tömlővel felszerelkezve. Vannak azonban rendhagyó esetek, mint amikor olaj vagy zsír szennyezés kerül a térkő felületre, vagy a folyamatosan nedvességgel érintkező burkolat esetén megjelenő moha és alga telepek elterjedése.

Ilyen esetek kezelésére, megelőzésére lettek kifejlesztve különböző vegyszerek, amelyek közül egy magyar fejlesztésű termékcsaládot emeltünk ki e heti cikkünkben.

2014 április 8

Mit tehetünk a járdalapok között növő gazok ellen?

A járdalapok fugáinak gazosodása elleni védekezés

Gyakran megesik, hogy a nemrég készült kerti burkolat általános látképét elrontja a járdalapok között feltörekvő gaz. Ez ellen sajnos nem könnyű a védekezés, hiszen a gyomnövények pontosan a szívósságukról ismertek, ezért képesek oly sok helyen felütni a fejüket és mostoha körülmények között is kitartani. Számos módszer létezik a védekezésre.

Következő cikkünkben adunk néhány tippet a megelőzéshez és a gyomok irtásához is:

2014 április 1

Hogyan történik a térkő kiszállítása?

Amit a térkő kiszállításról érdemes tudni

Nem mindenki számára ismert tény, hogy a térkő négyzetméterenként 130 kg-ot nyom. Egy raklapra általában 10 m2-t csomagolunk, ami 1.3 tonnát jelent. Ez felvet néhány kérdést azzal kapcsolatban, hogy milyen megoldások léteznek a térkő szállítására, melyik mennyibe kerül, mik az előnyök és a hátrányok.

Cikkünkből kiderül, hogy miért a méret a lényeg a térkő kiszállításánál is:

2014 március 25

A szegélykövek szerepe a térkövezésben

A szegélykövek szerepe a térkövezésben

Gyakori kérdés, hogy nem lehetne-e lespórolni valahogy a szegélyköveket, a térkő mellől? Nem lenne szebb, ha közvetlen a zöld gyep szegélyezné a térkövet? Az igény meglenne a szegélykövek elhagyására, a szakmai válasz többnyire mégis az, hogy sajnos nem.

Következő cikkünk a célnak megfelelő szegélykövek kiválasztásáról és beépítéséről szól:

2014 március 18

Fűtőszálak a térkő alatt?

Térkő burkolatok fűtése

Elege van abból, hogy télen nem tud úgy beszállni az autójába, hogy ne csúszkáljon, veszélyeztetve ezzel a testi épségét? Vagy a kocsibeálló lejtése miatt egyszerűen lehetetlen a biztonságos közlekedés a téli időszakban, mert a hidegben a térköveket állandóan hó vagy jég borítja?

A térkő fűtése környezetkímélőbb megoldás, mint a sózás, és a hólapátolástól is megszabadít.

Olvassa el cikkünket a fűthető térkő felületek kialakításáról:

2014 március 11

Térkövezés után mi jöhet még: Kerti sütő és Virágláda!

A térkövezés után jön a kert otthonossá tétele kerti sütővel és virágládákkal

A térkő alapanyaga is beton, emiatt gyakran a kocsibeálló és a járdák megépítése után már úgy érzik a kert tulajdonosok, hogy még több beton rideggé tenné a kertet. Szerencsére a gyöngykavicsos felülettel gyártott kerti kiegészítők megjelenése egészen természetes, színben és hangulatban tökéletes harmóniában lesznek a kert zöld részeivel és a térkővel is.

Miért ajánlunk mi a beton térkő mellé beton virágládát és kerti sütőt?

Cikkünkben bővebben olvashat erről:

 

 

2014 március 4

A járdalap és a zöldfelület kijelölése, aránya a kertben

A járdalap és a zöldfelület kijelölése, aránya a kertben

A kerttervezés során egy előre végiggondolt koncepciót szeretnénk megvalósítani, ebbe a koncepcióba kell illeszkednie a járdalap stílusának és vele a fedett terület arányának is.

Tartsa szem előtt a harmonikus és kiegyensúlyozott térkialakítást, a növényzet és a burkolat arányát, és arról se feledkezzen meg, hogy a járdalap anyaga és színe harmonizál-e a házzal és tágabb környezetével.

Harmonikus környezetet szeretne kialakítani kertjébe?

Olvassa el cikkünket a  járdalap elhelyezéséről:

 

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!