Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2018 augusztus 28

Esőkert létrehozása a térköves kertben

– Hogyan juttassuk vízhez a térköves kertet? –

.

Egy kerttulajdonos számára az eső egyet jelent az ingyen öntözéssel. Öröm, amikor a természet időt és pénzt spórol nekünk, és elvégzi helyettünk a locsolás feladatát. Praktikus megoldás ilyen alkalmakkor egy nagy edénybe vagy hordóba gyűjteni a vizet, hogy aztán majd a következő locsolásnál ebből juttassuk éltető vízhez kedvenc növényeinket. Ezen kívül van még egy másik nagyon hasznos módszer, egy bizonyos kertépítési eljárás, amely a természetet utánozva juttatja nedvességhez a kertet. Ez az úgynevezett esőkert. Hogy mi is ez pontosan, arról a cikk folytatásában írunk:

2018 augusztus 21

Illatozó térköves kert

– Hogyan tegyük illatossá a térköves kertet? –

Ki ne szeretné a magával ragadó illatokat? Az illat egy benyomás és kellemes hatást tud okozni. Egy vonzó illatot szívesen beszippantunk és akár emlékként is elraktározunk, hogy aztán majd a visszaidézése ismét jó érzésekkel töltsön el bennünket. Ezeket a kellemes pillanatokat megteremthetjük magunknak különféle kozmetikai szerek használatával, illatgyertyákkal és még számtalan módon, de valljuk be őszintén, az igazi mégiscsak az, amikor a természet csodálatos teremtményeinek behatását élvezhetjük. Hogy hogyan valósítsuk meg az illatok varázslatos világát a szép, térköves kertünkben, azt a cikkünk folytatásában elmondjuk:

2018 augusztus 14

Növényekkel csinosított térköves kocsma

– Hogyan lehet kellemessé tenni egy térköves kocsma megjelenését? –

.

.

Amikor megérkezünk egy ilyenfajta közösségi helyszínre, a legelső tapasztalatunkat már a belépés előtt megszerezzük. Egy pofás cégér és egy igényesen lerakott térköves felület a bejáratnál, eléggé megdobja a hely vonzerejét. Aztán beljebb kerülve, odabenn fog eldőlni, hogy maradunk-e vagy továbbállunk. De mi az, amitől úgy érezzük, hogy szívesen töltenénk el ott pár órát a barátainkkal vagy akár egyedül, hogy kicsit kikapcsolódjunk? A legtöbb embernek a válasza erre valószínűleg az lenne, hogy: a hely hangulata. Igen. A barátságos berendezésen és kellemes fényeken túl azonban van még valami, ami határozottan otthonossá teheti a légkört. Erről írunk cikkünk folytatásában:

2018 augusztus 7

Gondoskodás a térköves kert növényeiről, nyaralás alatt

– Hogyan élik túl a térköves kert növényei, hogy elmegyünk nyaralni? –

Arra várunk, hogy eljöjjön az év legjobb időszaka, amikor félretesszük a hétköznapi feladatainkat, kötelességeinket és egy kis időre kiszakadunk a mókuskerékből, azaz elmegyünk nyaralni. Ez nagyon kellemes és várva várt esemény nekünk, viszont sokkal kevésbé az a növényeink számára, amiket otthon hagyunk. Az egy-két hetes, de akár csak egy több napos távollét alatt ugyanis – a szükséges növény ápolás híján – a kertünk, balkonunk ékességei hanyatlásnak indulnak és mire hazaérünk, addigra már csak fonnyadozó kórók várnak a színes és illatos virágok helyett. Kivéve, ha megoldjuk, hogy távol töltött napjaink alatt is megkapják a túlélésükhöz szükséges gondoskodást. Hogyan csináljuk ezt? Íme a megoldások, a cikk folytatásában:

2018 július 31

Gyerek csalogató kert térkővel

– Hogyan tegyük vonzóvá a térköves kertet a gyerekek számára is? –

Egy szülő számára manapság igazi kihívás tud lenni, hogy kicsalogassa a gyerekeit a szabadba, tekintve hogy a számítógépes játékok és a tévé miatt hajlamosak a csemeték begubózni. Egy munka után megfáradt felnőttnek talán elég egy szépen ápolt gyep és egy hintaágy, hogy kifújja a fáradt gőzt, de a kisebb gyerekeknek ez kevés. Ők tele vannak élettel, izgalmas elfoglaltságokra vágynak, egy kalandos világra, ahol van mit felfedezni. Ha szeretnénk megadni nekik ezt az élményt a természetben, azt kreatív ötletekkel meg tudjunk valósítani. A részleteket a cikk folytatásában fedjük fel:

2018 július 24

Nyári fűnyírás a térkő mentén

– Hogyan gondozzuk a pázsitot a térköves kertben? –

Egy kert legalapvetőbb része a gyep. Ez lehet egy növényekkel gazdagon ellátott terület zöldellő füve, ami tökéletes alapot ad a színes, változatos összhangnak. Viszont az is előfordulhat, hogy valaki nem különösebben foglalkozik a ház körüli rész virágokkal, dísznövényekkel való benépesítésével, füve viszont nagy valószínűséggel akkor is van. Így aztán ez a téma kb. minden kerttulajdonost érint. A gyep esetében is érvényes az a magától értetődő szabály, miszerint minél odaadóbb gondozásban van része, annál szebben fog tündökölni, frissítően feldobva a lakókörnyezetünket. És hogy mitől fog úgy kinézni a füvünk, ahogyan azt ideális esetben látni szeretnénk? Erről a cikk folytatásában írunk:

2018 július 17

Gerillakertészet a térköves városi utcákon

– Mit csinálnak a gerillakertészek a térköves utcáinkon? –

Ahogy legtöbben arra törekszünk, hogy széppé és kellemessé varázsoljuk saját otthonunkat, úgy valószínűleg azt is sokan szeretnénk, ha esztétikus, rendezett környezetben élhetnénk a lakásunk falain túl is. Gondolhatjuk, hogy ennek megteremtése igazából nem a mi feladatunk, majd az önkormányzat, vagy az illetékes szerv elintézi. Van benne igazság, hiszen nem tehetjük meg, hogy hirtelen felindulásból, egy egyéni megmozdulás keretében mutatós térkövekkel kezdjük leburkolni valamelyik közteret, mert már nem bírjuk nézni, hogy évek óta ramatyul fest. Viszont igenis tehetünk azért, hogy élőbb, zöldebb környezetet varázsoljunk magunk köré növények segítségével. Ezen a gondolatmeneten alapul a gerillakertészek tevékenysége is, ami eléggé megosztó lehet. Miért? A cikk folytatásában kifejtjük:

2018 július 10

Növények beszerzése a térköves kertekbe

– Hogyan vásároljunk növényeket a térköves kertünkbe? –

Hirtelen fellelkesülve a gondolattól, hogy „vegyünk valami szépet a kertbe!”, azon kaphatjuk magunkat, hogy már a piac vagy a kertészet pénztárjánál állunk, kosarunkban pár mutatós vagy praktikus növénnyel. Aztán hazaérve azzal szembesülhetünk, hogy kissé meggondolatlan volt az akciónk, mivel a választott szerzemény tulajdonképp egyáltalán nem passzol a kert stílusához és a térkőhöz, vagy ahová elképzeltük, oda nem is fér el. Hogy mire figyeljünk, mielőtt elindulunk a növény beszerző körútra, azt a cikk folytatásában elmondjuk:

2018 július 3

Déli hangulat a térköves kertekben

– Hogyan alakítsunk ki délies hangulatot a térköves kertben? –

Aki járt már mediterrán országokban, azt bizonyosan megérintette a napsütötte, színes virágokkal teli vidékek magával ragadó hangulata. Hazatérve örömmel emlékezünk vissza a szép napokra, varázslatos környezetre, és felvetődhet bennünk annak a gondolata, hogy milyen jó lenne itthon is élvezni az ott megtapasztalt életérzést. Ez megoldható. Varázsoljunk mediterrán stílusú kialakítást a térköves kertünkbe! A cikk folytatásában elmondjuk, hogyan:

2018 június 26

Mulcsolás a térköves kertben

– Mi a mulcsolás és mire jó a térkövezett kertben? –

Itt az ideje, hogy tisztába tegyük a mulcsolás témakörét, ugyanis egy olyan dologról van szó,
aminek a haszna ilyenkor nyáron, a meleg időszakban még inkább előtérbe kerül. Mi a
mulcs? Mire jó? Hogyan kell alkalmazni? Akinek térkövezett kertje van, vagy épp tervezi,
hogy létrehoz egyet, de akár ha csak valaki érdeklődik a kertészeti témák iránt, annak
mindenképp érdemes tudnia arról, amiről a cikk folytatásában írunk:

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!