Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Rönkház térköves kerttel

2017 október 10

Rönkház térköves kerttel

– Hogyan lehet harmóniában a rönkház, a kényelem, a térkő és a természet? –

A rönkház a természet kedvelőinek kedvence, nem véletlen, hogy általában a település lakott részének szélén, erdőben, vagy erdőszéli tó partján épülnek az ilyen típusú házak. A természetközeliség azonban nem jelenti azt, hogy a rönkház nem lehet komfort-centrikus, energiatakarékos, a környezettel harmóniában lévő, mégis kényelmes térkövezett utakon megközelíthető. Egy konkrét példa a cikk folytatásában következik:


Természet és térkő találkozása egy modern rönkház környezetében

– Egy Budapest közeli, csendes falu szélén található, teljesen különálló környezetben álló rönkházat és környezetét vettük alaposan szemügyre. A tervező jól találta meg az egyensúlyt a természetesség, és a modern, luxus megoldások között. Az alapterület sem hétköznapi, elfér benne egy nappali télikerttel, három hálószoba, egy nagy gardrób, egy fürdőszoba, egy mosókonyha, egy kamra, egy előszoba, és néhány folyosó. Természetesen az alapanyagok, és a kivitelezés is nagyon igényes.

– A természetesség után a második legfontosabb elv az energiatakarékosság, ennek érdekében extra hőszigeteltek a nyílászárók, vastag szigeteléssel készült az amúgy is vastag rönk-fal, és a födém. Bár a csatorna és a villany be van kötve, mégis majdnem teljesen önellátó az ingatlan. A vízellátást saját artézi kút biztosítja. A kazán vegyes tüzelésű, a meleg víz nemcsak a radiátorokat melegíti, hanem a padlófűtést is. Egy különálló hűtésrendszer biztosítja a nyári hűtést, amely minimális áramfogyasztású ventilátorokkal működik.

– A további kényelem érdekében kiegészítő épületekben kap helyet a dupla garázs, és a műhely, amely szerszámtároló is egyben. A nagyméretű kertben épített tó, és kültéri jakuzzi is elfér, de a kert összhangban marad a természettel, mivel inkább a növényeké a főszerep. A kerti utakat rusztikus, természetes színű térkővel burkolták, koptatott felülettel és antikolt élekkel. Ez a fajta térkő elhiteti velünk, hogy évszázadok óta járnak rajta, és együtt öregedett a környezetében található növényekkel. Ugyanakkor teljes mértékben illik a ház falát képező rönkökhöz, és a hely hangulatához is.

– A természetközeliséget hangsúlyozza a lábazatot díszítő, nagyméretű kavicsokból álló felület. A 20-30 centiméteres színes kavicsok helyenként a térkő burkolattal, máshol pedig a gyeppel találkoznak, mindkét esetben élesen kiemelve a lábazatot, amely meg is érdemli az extra figyelmet. Különleges megoldás az élére állított térkövekből álló ágyás szegély, amely a házfallal párhuzamosan fut, kb. egy méteres sávot kijelölve a kisebb cserjéket és talajtakarókat tartalmazó ágyás számára.

– Szemet gyönyörködtető látvány a ház hátsó bejáratától a kerti tó felé induló térköves gyalogút. A téglahatású térkő koptatott vöröses-sárgás színeivel és rusztikus formájával olyan természetesnek hat, mintha nem is sorozatgyártással készült volna.

Ha luxus rönkházzal nem is, de remek rusztikus térkövekkel tudunk szolgálni. Ez általában a friss térkő árak megtekintésével kezdődik, itt: Térkő árak.

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Mediterrán mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!