Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Télikertek térkővel

2019 február 19

Télikertek térkővel

– Mire jó egy térköves télikert? –

.

Elképzelhető, hogy sokan gondolják azt, hogy a télikert valami olyasmi, aminek nem igazán van valódi funkciója. Talán csak arra jó, hogy az ember felvágjon vele az ismerősei előtt, mert elég jól mutat és nyilvánvaló, hogy akinek ilyenje van, annak elég jól mehetnek a dolgai. Valójában azonban ettől jóval többről van szó. Akik igazán szeretik a növényeket, azok tudják, hogy milyen hasznos hely is egy télikert. Az esetleges tévhitek eloszlatására nézzük meg tehát egy kicsit közelebbről, mit kell tudni ezekről a bizonyos térköves kerttípusokról. A részletek a cikk folytatásában olvashatók:


Hogyan alakítsunk ki egy télikertet térkövekkel?

– Tudni kell, hogy egy télikert azért van, hogy ideális helyet biztosítson a meleghez szokott növények számára, amiket így lehet teleltetni. Ennek segítségével a téli időszakban is élvezhetjük ezeknek a fajta növényeknek a társaságát.

– Régen leginkább az arisztokraták engedhették meg maguknak egy ilyen építmény létrehozását. Eredetileg különálló pálmaházakat építettek, de aztán az idők során ez átalakult és szinte eggyé vált a közösségi életterekkel, például a nappalival vagy ebédlővel.

– A régi télikertek nagyon hasonlítottak a maiakhoz, vagyis többnyire fémvázas felépítményről beszélünk, hatalmas üvegtáblákkal. Ezekben lehetett elhelyezni télen a mediterrán növényeket, mivel sok fényt biztosítottak a növények számára és 10-15 Celsius fok körüli hőmérsékletet is egyben.

– Manapság már a fémvázat a melegebb hangulatú faszerkezet is felválthatja és természetesen már nem csak a tehetősebb réteg kiváltságának számít ezzel rendelkezni.

– Némi kreativitással és vállalkozó szellemmel – a barkácsolást illetően – meglehetősen változatos télikertek hozhatók létre.

– Télikertek alakíthatók ki a panellakások erkélyén, vagy házak térköves verandáján, amennyiben beüvegezik őket és jól szigeteltté teszik.

– Nagyon jó érzés tud lenni, amikor a hideg idő beköszöntével nem kényszerülünk feladni egyik kedvenc tevékenységünket és a télikertnek köszönhetően továbbra is folytathatjuk a gondoskodást kedvenceinkről. Emellett pedig igazán praktikus, hogy van hol átteleltetni a cserepes növényeket.

– Telepíthetünk ide trópusi növényeket és olyan szobanövényeket, amikről tudjuk, hogy bírják a benti létet. Nagyon jól ellesznek itt az olyan egzotikus gyümölcsök is, mint a füge, a citrusfélék és a gránátalma, akárcsak az orchidea és a kaktuszok.

– Ha viacolor burkolata van a télikertnek az azért hasznos, mert az esztétikájával emeli az életérzést, ami miatt a télikertet létrehozza az ember. Persze nem egy hátrány, hogy a viacolor köveken jobb járni, mint a vizes, sáros földön, vagy egy kevésbé járható, kevésbé jó megjelenésű másik burkolaton.

– Ha térkövezést tervez, az érvényes térkő árat itt találja meg: Térkő árak.

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko Tégla térkő Mediterrán színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!