Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térkő fogó és más szerszámok térkövezéshez

2014 december 24

Térkő fogó és más szerszámok térkövezéshez

A térkövezést megkönnyítő szerszámok

A térkő burkolat javítása, felújítása során szembesülhetünk a kérdéssel, hogy a szegéllyel körbezárt burkolatot hogyan lehet megbontani anélkül, hogy eltörnénk a térköveket. Ez a feladat pl. nagyon gyorsan, nagyon könnyen megoldható a térkő fogó segítségével. Más munkafolyamatokhoz is léteznek egyszerű, ötletes eszközök, mint a szegélykő fogó, az összecsukható derékszög, a térkő kalapács, a kőtoló, a kőtalicska, és a kőroppantó:

 


1. Eszközök a térkövek mozgatásához

– Térkő fogó: a szorítópofák állíthatók a kívánt mennyiségű térkőoszlop hosszához, vagy nagyobb betonlapok esetén a járdalap szélességéhez vagy hosszúságához. Az eszköz a fülénél jól megfogható, így egy ember félkézzel, ‘kényelmesen’ elvisz 6-7 db térkövet. A szorítás egy csuklómozdulattal nyitható a lerakáskor. A nagyobb járdalapokhoz, valamint más formájú előregyártott beton elemekhez is léteznek hasonló fogó szerszámok.

6-térkő-fogó

 

 

 

 

– Térkő talicska: a széles rakodó felület megkönnyíti a rakodást, a térköveket élükre állítva érdemes elhelyezni, így egyszerre fel lehet venni egy 5-6 db-ból álló térkő oszlopot.

4-térkő-talicska

 

 

 

 

– Szegélykő fogó (hosszirányú, szélességirányú): főleg a méteres útszegélyek mozgatásához találták ki, két embernek így már nem túl nagy kihívás a nagy darab szegélykövet a helyére rakni. A hosszirányú fogó olyan szempontból praktikusabb, hogy a hosszú nyélnek köszönhetően nem kell annyira előrehajolni, és az ember lábának is marad hely, így nem rúg bele a szegélykőbe ‘séta’ közben.

7-szegélykő-fogó-két-irányú

 

 

 

 

 

2. Eszközök a térkövek beépítéséhez

 – Térkő kiemelő fogó: javításhoz, felújításhoz nélkülözhetetlen szerszám. A kívánt szélesség előre beállítható, rögzíthető. A rugóacél kések a használattal kopnak, de cserélhetők. A hosszú nyél lehetővé teszi, hogy felegyenesedve használjuk.  

2-térkő-kiemelő-fogó

 

 

 

 

  – Térkő toló (sorrendező): sorok kiigazításához alkalmazható, a térkősorok távolságát és kötésirányát változtathatjuk a segítségével.  

3-térkő-sorrendező

 

 

 

 

 

 – Térkő kalapács: a szegélyeket és a térköveket üthetjük a helyükre ezzel az eszközzel. A gumipofák jobb esetben cserélhetők mindkét oldalon.  

5-térkő-kalapács

 

 

 

 

 

 – Összecsukható derékszög térkövezéshez: a sorok és a derékszögek tartását ellenőrizhetjük vele a térkő lerakása során. Háromszög alakú, két-két méter hosszú befogókkal, így két irányból is mutatja, hogy futnak-e a sorok. A nagy méret miatt összecsukhatónak kell lennie, hogy szállítható legyen.  

9-összecsukható-derékszög-térkövezéshez

 

 

 

 

– Térkő roppantó: gyors megoldás, ha sok követ kell méretre szabni, formára alakítani. A forgatható, többélű kés pontos méretre alakítást tesz lehetővé. A megfelelően felfüggesztett roppantó asztal biztosítja, hogy a törés után a térkő ne lefelé szélesedjen, mert úgy nem lehetne közvetlen a szegély mellé helyezni.  

1-térkő-roppantó

 

 

 

 

Ha valaki a felsorolt szerszámok közül valamelyiket megkapta idén karácsonyra, az két dolgot jelent: 1 – szeretik őt, ezért a szerszámokkal megkönnyítik a munkáját, és 2 – jövőre is dolgozhat, mint a güzü.  

A felsorolt eszközök beszerezhetők pl. az OST – BRÜCKE INVEST KFT.-től, és a VÁRI GÉPGYÁRTÓ ÉS FORGALMAZÓ KFT.-től (magyar termék).  

A szerszámokhoz illő térkövekből itt válogathat: Térkő-árak.

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko Tégla térkő Mediterrán színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!