Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Tetőcserepek és térkövek

2014 december 9

Tetőcserepek és térkövek

Melyik tetőcseréphez milyen térkő illik?

A tetőcserepet és a térkövet nem mindig látjuk együtt, mégis jó, ha összhangban van a két felület, mert akik távolabbról nézik – pl. az ablakból figyelő szomszédok – biztos, hogy gyönyörködni fognak benne. Vagy épp szörnyülködni. De ha nem ez utóbbi a célunk, akkor itt jön néhány tipp:


1. Hagyományos égetett cserepekhez illő térkövek

A jó öreg égetett agyagvörös (terrakotta) színű, hódfarkú és hornyolt tetőcserepek, jellemzően kis méretűek. A ’90-es évekig nem volt nagy választék, egyen szín és egyen méret volt kapható a cserepekből. A szürke pala kivételével mindegyik agyagszínű volt, csak nagy ritkán voltak láthatók barna árnyalatúak. Színárnyalatban és hangulatban ezekhez kiválóan passzol a bontott tégla hatású Pilis Antik térkő Vörös-téglaszínben, vagy ha egy kicsit meg akarjuk törni az agyagvörös szín uralmát, akkor ugyanez a térkő Homoksárga-téglaszínben is kapható.

Pilis Antik térkő Vörös-tégla

 

 

 

 

2. Mediterrán hangulatú cserepekhez illő térkövek

 – A mediterrán színvilág barnás árnyalatú, legtöbbször színátmenetes cserepeket jelent. Formáját tekintve egyenes szélű, hullámos felületű, kis méretű szokott lenni. A mediterrán hangulathoz leginkább közelálló térkő színösszeállítás nem véletlenül a ‘mediterrán’ nevet kapta, ez egyébként barna és agyagvörös színek keveredését jelenti egy térkövön belül. A térkő alakja a hullámos felületű cserép esetén lehet a macskakő formájú Klassziko térkő, ami íves oldalai miatt barátságossággal és régies eleganciával ruházza fel az udvart.  

Mediterrán térkő

 

 

 

 3. Modern, minimalista cserepekhez illő térkövek

 – Az új trendet a sík egyenes felületű, egyenes szélű, hódfarkú vagy hasonló formájú cserepek jelentik, mind kisméretű, mind nagyméretű kivitelben. A minimalista stílus velejárója, hogy matt fekete és szürke árnyalatos ‘színek’ az uralkodók. Ezt a stílust legjobban a téglalap alakú, 20 x 10 cm-es Pilis térkő követi. Egy visszafogottan színes térkővel egy kicsit kitörhetünk a fekete és szürke árnyalatokból, pl. a Tripla barna színű térkővel, ami a barna három különböző árnyalatából áll, egyenlő arányban keverve. Ha nem merünk, vagy nem akarunk kísérletezni a színekkel, akkor az Andezit-antik színű térkővel biztosra mehetünk, mivel ez csupa fekete és világosszürke színátmenetes térkőből áll, ráadásul a raklapon már eleve véletlenszerűen be vannak keverve a kövek, így még a lerakásnál sem lehet elrontani az összképet..  

térkő andezit antik színben

 

 

 

A felsorolt térkövek árait és jellemzőit megtalálja itt: Térkő-árak.

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Mediterrán mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!