Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2017 január 17

Térkövek és beltéri díszkövek harmóniában

– Alkalmazzunk beltérben a térkőhöz illő díszítő köveket! –

Talán még szokatlanul hangzik, hogy beltérbe is választhatunk rengetegféle díszkő és díszburkoló lap közül. Eddig az antik hatású díszítő csíkokat, fali díszeket, és egyéb dekor elemeket inkább csak a fürdőszobákban és wellness helyiségekben szokhattuk meg. Szerencsére olyan mértékben nőtt a gyártók termék választéka, hogy a beltéri díszkövekkel ma már a lakás bármely részét díszíthetjük. Így merül fel egy teljesen új lehetőség: mi lenne, ha a kinti térkő hangulatához illeszkedő díszköveket használnánk a belső terekben? Ezt tárgyaljuk részletesen a folytatásban:

2016 június 28

Talajtakaró díszkavicsok a járdalapos kerti út mellé

– Milyen talajtakaró díszköveket használjunk különböző járdalap típusok mellé? –

Talajtakarás nélkül ma már szinte elképzelhetetlen a kertépítés, nemcsak azért, mert a talajtakaró réteg megvédi a talajt a kiszáradástól és csökkenti a gyomok életterét, hanem azért is, mert díszítő elemként helyezhető el a kerti utak, a fák és a cserjék körül, kiemelve a növényeket a környezetből. Természetesen a díszkavicsok is igényelnek némi karbantartást, de sokkal kevesebbet, mint például a faháncs, mivel nem kell 1-2 évente komplett lecserélni. A járdalapokkal ügyesen kombinálva változatosabbá és szebbé tehetjük a kertet, esztétikus módon tagolhatjuk a területi egységeket, és szegélyezhetjük a kerti utakat, vagy az épületeket. A folytatásban a talajtakaró díszkövek fajtáit és színeit nézzük végig, valamint a velük harmonizáló járdalap típusokat:

2016 június 14

Növény ágyás megoldások kőketreccel és járdalapokkal

– Hogyan alakítsunk ki növény ágyásokat kőketreccel (gabionnal) és járdalappal? –

A kőketrec, vagy más szóval gabion egy drót ketrec, melyet nagyobb méretű kövekkel, vagy más természetes anyaggal töltenek fel, ezáltal stabil fal alakítható ki belőle. Rengeteg praktikus és mutatós kerti megoldás született ezekből az alapanyagokból, nemcsak a gabion kerítés és támfal, hanem különféle ágyás szegélyek, magas ágyások, sőt kerti ülőkék, virágládák és még szemetes tárolók is. A folytatásban ma főleg a gabionnal szegélyezett növény ágyásokkal foglalkozunk, illetve a gabion kövekhez passzoló járdalapokkal, amelyekből az ágyásokhoz vezető kerti út épül:

2016 május 31

Kert tervezési ötletek járdalappal burkolt teraszokra

– Hogyan tervezzük meg a kiskertet a járdalappal burkolt teraszon? –

Amikor a burkoló a helyére rakja az utolsó járdalapot is az épülő teraszon, akkor kezdődik a következő munkafázis: a balkonnövények kiválasztása, a legjobb elrendezés lerajzolása, és a kellékek megvásárlása. Tervezési tippek részletesen a folytatásban:

2016 május 3

Kerti munkák májusban: muskátli ültetés, járdalap választás

Muskátli ültetéssel és járdalap választással kezdjük a májust a kertben!

A kerti munkák talán legszebb része esik májusra: ilyenkor a kert virágba borítását tervezzük meg és hajtjuk végre. Ha jól választjuk meg a fajtákat, akkor egész nyáron folyamatosan élvezhetjük a virágos kert látványát és illatát. A legszembetűnőbb eredményt a szinte folyamatosan virágzó fajokkal érhetjük el, ezért a hónap sztárjai a muskátli, a petúnia, a büdöske és a paprikavirág. Gondozni azért folyamatosan kell ezeket a növényeket is, ezért jobb ha a virágágyást megközelíthetővé tesszük egy járdalapokkal burkolt kerti úttal. A folytatásban még több feladat és tipp következik:

2016 március 22

Térelválasztás a kertben zöld-fallal és járdalapokkal

– Hogyan válasszunk el tereket a kertben élő növényfallal és járdalapokkal? –

A térelválasztó növényfalak alkalmazása napjainkban a fenntartható fejlődés szimbóluma. Nemcsak az szól mellette, hogy megnyugtatóbb és szebb látvány, mint egy csupasz kőfal. A zöld-fal egy oxigéntermelő felület, csökkenti a por- és a zajszennyezést, sőt a kőfalakat még a hőingadozástól és a nedvességtől is megvédi. Az élő növényi falnak ugyanúgy van helye a teraszon és a kertben is, mint a házfalon. Mivel a növények némi gondozást igényelnek, ezért a zöld-fal elé célszerű legalább egy sorban járdalapokat elhelyezni, biztosítva a sármentes közlekedést nedves időben is. További ötletek a térelválasztó élőfalakról a folytatásban:

2016 március 8

Kavics-kert kialakítása járdalapok felhasználásával

– Hogyan tervezzünk és építsünk kavics-kertet járdalapokkal? –

A kiszáradt folyómederben találkozhatunk kicsi, közepes és gigantikus méretű kavicsokkal, amelyek a színkavalkád és az összevisszaság ellenére mégis szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Ezt a hangulatot sokan szívesen látják viszont a kertben, persze modernebb, rendezett és könnyen karbantartható formában. A kavicsot faháncs helyett alkalmazhatjuk talajtakaróként, kitölthetjük vele a növények közötti területeket, vagy a járdalappal burkolt kerti utak melletti részeket, esetleg a kerti patak medrét, ha van. További tippek a kavics-kertekről a folytatásban:

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Barna mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko Térkő Őszilomb Vörös-sárga színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!