Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2016 október 18

Térkövek a Feng shui-s kertben

– Milyen növényekkel és térkövekkel építsünk Feng shui-s kertet? –

A kertes ház tulajdonosok tudják, hogy egy ház sosincs teljesen kész, és ugyanez igaz a kertre is. Ha netán úgy nézne ki, hogy épp nincs vele feladat, akkor átalakítjuk. Például a Feng shui szabályait alkalmazhatjuk a saját kertünkre, így lényegében teljesen át lehet tervezni és rendezni a területet, hogy ne unatkozzunk. A Feng shui által persze harmonikusabb, életenergiában gazdagabb, és spirituálisabb is lesz a kert. A növények és térkövek színeit, formáit és helyzetét le lehet vezetni a Feng shui szabályaiból, a következők szerint:

2016 június 28

Talajtakaró díszkavicsok a járdalapos kerti út mellé

– Milyen talajtakaró díszköveket használjunk különböző járdalap típusok mellé? –

Talajtakarás nélkül ma már szinte elképzelhetetlen a kertépítés, nemcsak azért, mert a talajtakaró réteg megvédi a talajt a kiszáradástól és csökkenti a gyomok életterét, hanem azért is, mert díszítő elemként helyezhető el a kerti utak, a fák és a cserjék körül, kiemelve a növényeket a környezetből. Természetesen a díszkavicsok is igényelnek némi karbantartást, de sokkal kevesebbet, mint például a faháncs, mivel nem kell 1-2 évente komplett lecserélni. A járdalapokkal ügyesen kombinálva változatosabbá és szebbé tehetjük a kertet, esztétikus módon tagolhatjuk a területi egységeket, és szegélyezhetjük a kerti utakat, vagy az épületeket. A folytatásban a talajtakaró díszkövek fajtáit és színeit nézzük végig, valamint a velük harmonizáló járdalap típusokat:

2016 június 14

Növény ágyás megoldások kőketreccel és járdalapokkal

– Hogyan alakítsunk ki növény ágyásokat kőketreccel (gabionnal) és járdalappal? –

A kőketrec, vagy más szóval gabion egy drót ketrec, melyet nagyobb méretű kövekkel, vagy más természetes anyaggal töltenek fel, ezáltal stabil fal alakítható ki belőle. Rengeteg praktikus és mutatós kerti megoldás született ezekből az alapanyagokból, nemcsak a gabion kerítés és támfal, hanem különféle ágyás szegélyek, magas ágyások, sőt kerti ülőkék, virágládák és még szemetes tárolók is. A folytatásban ma főleg a gabionnal szegélyezett növény ágyásokkal foglalkozunk, illetve a gabion kövekhez passzoló járdalapokkal, amelyekből az ágyásokhoz vezető kerti út épül:

2016 május 31

Kert tervezési ötletek járdalappal burkolt teraszokra

– Hogyan tervezzük meg a kiskertet a járdalappal burkolt teraszon? –

Amikor a burkoló a helyére rakja az utolsó járdalapot is az épülő teraszon, akkor kezdődik a következő munkafázis: a balkonnövények kiválasztása, a legjobb elrendezés lerajzolása, és a kellékek megvásárlása. Tervezési tippek részletesen a folytatásban:

2016 május 17

Járdalappal burkolt terasz hőszigetelése

Milyen rétegrendet kövessünk járdalappal burkolt terasz hőszigetelése során?

A járdalappal burkolt teraszok sok esetben lakott helyiségek fölé kerülnek, ezért a megépítésük során a lapos-tető szerkezetekre vonatkozó előírásokat kell követni víz- és hőszigetelés szempontjából. A tervezés és a kivitelezés során vétett hibák miatt a terasz alatti helyiség fűtési költsége megnövekedhet, a hőhidak miatt vizesedés és penészedés következhet be, rosszabb esetben a helyiség beázhat, és a falról lepereghet a festék és a vakolat. A legújabb energetikai szabályozások alapján a vasbeton födém feletti rétegek hőátbocsátási tényezőjének olyan alacsonynak kell lennie, hogy a feladat csak egy min. 14 cm-es polisztirol-hab réteg hőszigetelési képességével oldható meg. Az elég vastag szigetelés után általában elég vékony járdalapoknak marad csak hely. Részletek a folytatásban:

2016 május 3

Kerti munkák májusban: muskátli ültetés, járdalap választás

Muskátli ültetéssel és járdalap választással kezdjük a májust a kertben!

A kerti munkák talán legszebb része esik májusra: ilyenkor a kert virágba borítását tervezzük meg és hajtjuk végre. Ha jól választjuk meg a fajtákat, akkor egész nyáron folyamatosan élvezhetjük a virágos kert látványát és illatát. A legszembetűnőbb eredményt a szinte folyamatosan virágzó fajokkal érhetjük el, ezért a hónap sztárjai a muskátli, a petúnia, a büdöske és a paprikavirág. Gondozni azért folyamatosan kell ezeket a növényeket is, ezért jobb ha a virágágyást megközelíthetővé tesszük egy járdalapokkal burkolt kerti úttal. A folytatásban még több feladat és tipp következik:

2016 április 19

Mit tegyünk, ha kicsi a járdalappal burkolt terasz?

Használjuk ki jobban a helyet a járdalappal burkolt teraszon!

Itt a tavasz, eljött az idő, hogy a szabadidőnket megint a teraszon töltsük. Valószínű, hogy a tél után egy kis újraélesztésre szorul a kültéri lakosztályunk, és könnyen lehet, hogy a kis alapterület miatt el sem férnénk a szűk helyen. Az újraélesztést kezdhetjük akár a járdalapok cseréjével, vagy átszínezésével, és egy jó nagy rendrakással. De ha eleve kicsi a terület, akkor a legfontosabb a hely kihasználást segítő, ötletes bútorok beszerzése és felszerelése. További ötletek következnek a folytatásban:

2016 április 5

Talajtakaró növények a járdalapos kerti utak mellett

– Miért az élő talajtakaró a legjobb a járdalappal burkolt kerti utak körül? –

Amikor egy rózsabokor körül csak a csupasz talajt látjuk, vagy a szárba szökkent gyomokat, akkor érezzük a késztetést, hogy nagyon gyorsan venni kéne fenyőkérget, vagy kulé kavicsot, esetleg fehér zúzott mészkövet. Ezek a talajtakaró anyagok hasznosak, mert védik a talajt a kiszáradástól, hátteret adnak a cserjéknek, és csökkentik a gyomok életterét, főleg ha geotextilt is teszünk alájuk. Új korában gyönyörűen mutat ez a megoldás, csak lombhullás után romlik el a jókedv, mert a leveleket nagyon nehéz kiszedni a faháncs vagy a kövek közül. Persze járdalapokkal is lehet takarni a talajt, de a járdalappal burkolt felületek is barátságosabbá válnak, ha élő talajtakarókkal tagoljuk és szegélyezzük őket. További tudnivalók a talajtakaró növényekről a folytatásban:

2016 március 22

Térelválasztás a kertben zöld-fallal és járdalapokkal

– Hogyan válasszunk el tereket a kertben élő növényfallal és járdalapokkal? –

A térelválasztó növényfalak alkalmazása napjainkban a fenntartható fejlődés szimbóluma. Nemcsak az szól mellette, hogy megnyugtatóbb és szebb látvány, mint egy csupasz kőfal. A zöld-fal egy oxigéntermelő felület, csökkenti a por- és a zajszennyezést, sőt a kőfalakat még a hőingadozástól és a nedvességtől is megvédi. Az élő növényi falnak ugyanúgy van helye a teraszon és a kertben is, mint a házfalon. Mivel a növények némi gondozást igényelnek, ezért a zöld-fal elé célszerű legalább egy sorban járdalapokat elhelyezni, biztosítva a sármentes közlekedést nedves időben is. További ötletek a térelválasztó élőfalakról a folytatásban:

2016 március 8

Kavics-kert kialakítása járdalapok felhasználásával

– Hogyan tervezzünk és építsünk kavics-kertet járdalapokkal? –

A kiszáradt folyómederben találkozhatunk kicsi, közepes és gigantikus méretű kavicsokkal, amelyek a színkavalkád és az összevisszaság ellenére mégis szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Ezt a hangulatot sokan szívesen látják viszont a kertben, persze modernebb, rendezett és könnyen karbantartható formában. A kavicsot faháncs helyett alkalmazhatjuk talajtakaróként, kitölthetjük vele a növények közötti területeket, vagy a járdalappal burkolt kerti utak melletti részeket, esetleg a kerti patak medrét, ha van. További tippek a kavics-kertekről a folytatásban:

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Barna mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko Térkő Őszilomb Vörös-sárga színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!