Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2017 szeptember 5

Térkövezés hulladék újrahasznosítással

– Megelőzés és hulladék újrahasznosítás a térkő iparágban –

Az élővilágban évmilliók óta olyan körforgásban van az anyag, amely során a lebontó szervezetek mindent újrafelhasználhatóvá tesznek, és sosem keletkezik tartós hulladék. Az utóbbi 150 évben megváltozott a helyzet, a civilizált életmódunkkal járó tömegtermelés miatt 2017-ben naponta 3 milliárd 500 millió kg hulladékkal terheljük a környezetet. A kilátástalannak tűnő helyzet megoldásában nagy szerepe van az építőiparnak, és ennek részeként a térkövezéshez kapcsolódó technológiáknak is. A megoldásokról bővebben a cikk folytatásában olvashat:

2017 január 10

Térkő vagy járdalap a jó választás?

– Mikor érdemes térkövet választani és mikor jobb a járdalap? –

Először is tisztázzuk, hogy mi a különbség a térkő és a járdalap között: a térkő megnevezés alatt általában a 40 x 40 cm-esnél kisebb felületű térburkoló köveket értjük, a járdalap az ennél nagyobb méretű, beton alapanyagú kültéri burkoló lap. A két termék kategória gyártásában van némi különbség, de a nyomószilárdság, a fagyállóság és a kopásállóság szempontjából egyező jellemzőkkel bírnak. Annak ellenére, hogy a térkőgyár értékesítő munkatársainak mindegy, melyik fajta fogy jobban, mégis vannak szempontok, amelyek miatt vagy a térkő, vagy a járdalap lesz kiemelve egy ajánlatban. Ezekről a szempontokról lesz szó a folytatásban:

2016 november 1

Térkövezett télikert leszerelhető falakkal

– Miért praktikus a térkövezett terasz átalakítása leszerelhető falú télikertté? –

Általában a kertes házakhoz térkővel burkolt terasz is tartozik, mivel a legtöbben szeretünk a házból kilépve egy kicsit közel lenni a természethez. Késő ősszel és kora tavasszal sokakat foglalkoztat a térköves terasz átalakítása télikertté, így egész évben élvezhetik a napfényt és a növényeket. A hidegebb hónapokban különösen hasznos a meglévő házfalhoz csatolt télikert, ugyanis melegen tartja a házfalat, csökkentve ezzel a fűtés költséget. Nyáron viszont nem győzünk szellőztetni, legszívesebben eltüntetnénk az oldalfalakat, és leárnyékolnánk a tetőt, hogy elviselhetővé tegyük a forró napokat. Természetesen van megoldás az ilyen igényekre is, és még a meglévő térkő burkolatot sem kell felbontani, erről szól a folytatás:

2014 június 24

Lerakható-e a térkő meglévő beton felületre?

Térkő lerakása régi betonozott felületre

A meglévő öntött-beton burkolatok feltörése és elszállíttatása nemcsak kényelmetlen, hanem nagyon sok anyagi és idő ráfordítással is jár. Ráadásul sok helyen szinte feltörhetetlen a régi beton burkolat, olyan gazdagon adagolták hozzá a békebeli orosz cementet és a betonvasat. Amikor végleg megelégeltük a régi repedezett beton látványát, akkor merül fel a kérdés, hogy a meglévő betont hogyan burkoljuk le térkővel vagy járdalapokkal:

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko Tégla térkő Mediterrán színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!