Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2017 szeptember 26

Konyhakert térkőből épített ágyásokban

– Hogyan fogjunk hozzá egy térkövezett konyhakert kialakításához? –

Ha hobbi szintű konyhakert kialakítása a cél, akkor se kezdjünk bele vázlatos tervrajz nélkül, az mindig megtérülő befektetés. Kezdőként egy 2 x 2 méteres alapterületű konyhakertet elég berajzolni a papírra, ekkora területen nagyot nem tudunk hibázni, biztosan kézben tudjuk majd tartani a helyzetet. Mindenképp mérjük fel, hogy a friss és érett zöldségek élvezetéért cserébe mennyi időt vagyunk hajlandóak a veteményesre fordítani. Ha komoly a szándék, akkor arra is szánjunk időt, hogy térkőből építsünk gyalogos utakat és magasított ágyásokat a kényelem és az esztétika jegyében. További tippek a cikk folytatásában következnek:

2017 szeptember 19

Szeptemberi teendők a térkövezett kertben

– Milyen feladatok vannak szeptemberben a térkövezett kertben? –

Szeptemberben kezdetét veszi az ősz, és az időjárás változása miatt a térkövezett kertben is változtatni kell a szokásokon, bizonyos feladatokat már nem kell végezni tavaszig, de helyettük lesz bőven más feladat. A konkrétumokról részletesen a folytatásban olvashat:

2017 augusztus 22

Állatok a térkövezett kertben

– Hogyan védjük a növényeket és a térkövet a háziállatainktól? –

Alapvető tudnivaló, hogy a kerti növényzet és a térkő semmi módon nem tesz kárt a háziállatokban, viszont ugyanez fordítva nem igaz, az állatkák gyorsan és hatásosan le tudják radírozni a korábban rendezettnek látszó kertet. A megoldás nem egyszerű, de azért vannak módszerek a békés együttélésre. Az állatbarát térkövezett kert tervezéséhez és megvalósításához ötletek a folytatásban:

2017 április 18

Gyep nélküli kert térkővel

.

– Hogyan építsünk szemrevaló kertet gyep nélkül, térkővel? –

.

.

A kertek többségében a pázsitnak központi szerep jut, mert hívogatja az embert, hogy lépjen rá és érezze jól magát rajta. Ez a cikk senkit nem fog lebeszélni a pázsitról, inkább alternatívát kínál arra az esetre, ha valaki nem tudja, vagy nem akarja vállalni a gyeppel járó feladatokat, mégis rendezett és növényekkel teli kertet szeretne. Az biztos, hogy egy ilyen kert megépítéséhez sok térkőre lesz szükség a fák és cserjék elválasztására, a magaságyások kialakításához, vagy akár a kerti bútorok és egyéb kerti díszek alatti burkolatok kialakításához. Erről lesz szó a cikk folytatásában:

2017 március 21

Gyógynövénykert kialakítás térkővel

– Hogyan készítsük el az első gyógynövénykertünket térkő felhasználásával? –

A háztáji haszonkertek, a fűszerkertek és a virágágyások mellett szép és hasznos társ lehet egy gyógynövényes kert. A kereskedésekben kapható gyógynövényekkel szemben a saját termés mindig friss lesz, biztosan nem kétes eredetű, nem rovarirtós, nem vegyszeres. Szerencsére a legtöbb gyógynövény termesztése nem igényel különös szaktudást, aki boldogult már fűszerkerttel, az a gyógynövényekkel is fog. A gyógynövény ágyás kialakításának több módját fogjuk ismertetni, mindegyik variáció egyszerű, néhány térkővel és termőfölddel megvalósítható. A részletek a folytatásban következnek:

2016 november 29

Csináld magad kerti megoldások térkővel

– Mit készítsünk házilag a kertben maradék térkőből és más anyagokból? –

.

November végén nem sok mindent tudunk fejleszteni a kerten, viszont épp ilyenkor van itt az ideje a tervezésnek. És ha már tervez, az ember szereti látni a költség vonzatát is a kigondolt feladatoknak. Sajnos ez gyakran el is veszi a harci kedvet, de ne hagyjuk magunkat, a tuti megoldás mindig kéznél van: a házi kivitelezés. A folytatásban a legnépszerűbb ötletek következnek, amelyek házilag elvégezhetők maradék térkövek, és egyéb megmaradt anyagok felhasználásával:

2016 május 24

Ötletek kiskert tulajdonosoknak téglahatású térkővel

– Hogyan építsünk teljes értékű kertet kis helyen, téglahatású térkővel? –

Elsősorban a városi kiskertek tulajdonosai keresik az elleshető ötleteket, amelyek kreativitással pótolják a helyhiányt. Az első számú tuti tipp az, hogy a kertre néző helyiségből minél nagyobb erkélyajtók vezessenek ki a zöldbe, amelyek padlótól plafonig üvegből vannak. Így a nappaliból, vagy az étkezőből mindig látható lesz a kert, szinte együtt él a házzal. Jó időben csak egy mozdulat lesz kinyitni az erkélyajtókat, és kilépni a természetbe. A téglahatású térkövek természetességét kihasználva a kis területet ügyesen megtöltjük kerti kiülővel, grillezővel és magas ágyásokkal, majd egy tükör segítségével duplájára tágítjuk ki a teret. Részletek a folytatásban:

2016 május 10

Kutyabarát kert-kialakítás térkővel és ráccsal

– Hogyan tegyük kutyabaráttá a kertet térkövekkel és növényvédő rácsokkal? –

A kutyának alapvetően minden kert a barátja, ahol lehet futkosni, szimatolni, kapargatni a földet és jelölgetni a területet. Csak a gazdának van baja ezzel, amikor a frissen beásott palánták reggelre kiugranak a helyükről, a cserjék ágai lerágódnak, a pázsit kikaparódik, vagy kibarnul egy kis kutya vizelettől. Azért nem kell kétségbeesni, a kutya tanulékony állat, és általában a gazda sem rosszabb nála. A növényvédő rácsokon és a térkövezésen túl még rengeteg egyéb ötlet következik a folytatásban:

2016 március 29

A legújabb magaságyás ötletek fából és térkőből

– Milyen szerepeket kap a modern kertekben a fából vagy térkőből épített magaságyás? –

Magaságyás korábban csak a zöldséges kertekben fordult elő, a megjelenésénél fontosabb volt a praktikussága, kevesen gondoltak rá dekor elemként kerttervezéskor. Ma a kerttervezés során sokféle szerepet kaphat, sokféle kivitelben megjelenhet: alkalmas lehet térelválasztó elemnek, részben lefedve kerti ülőkének, vagy különböző alakzatokba rendezve meg is határozhatja a kert arculatát. A tervezett funkciónak megfelelően készülhet fából, vesszőfonatból, terméskőből, vagy térkőből. Az eredeti elképzeléstől elszakadva ma már zöldségágyás mellett fűszereskert, virágágyás, mediterrán kert, vagy sztyeppeágyás is kialakítható belőle. További részletek a folytatásban:

2015 május 12

Térkőből épített magaságyás kialakítása, gondozása

– Hogyan építsünk magaságyást térkőből? –

A két legnagyobb kérdés ebben a témában, hogy mire jó a magaságyás, és miért jó térkőből készíteni? A számtalan előny közül a leglényegesebb az, hogy a földtől 50-60 cm-re kiemelt ágyás gondozása sokkal kényelmesebb, mert kevesebbet kell hajolgatni, ráadásul a megfelelő rétegrend betartása mellett jobb termésre is lehet számítani. Azért érdemes térkőből készíteni, mert a benne lévő föld nyomását a térkő jól meg tudja tartani, és a térkövet nem kell vegyszerekkel kezelni ahhoz, hogy bírja a nedvességet és a fagyot. További érvek és tippek a témával kapcsolatban itt következnek:

20 x 10 x 6 cm-es Pilis Antik térkő Barna mix színben most nettó 2250 Ft/m2, bruttó 2857 Ft/m2 áron.


Klassziko Térkő Őszilomb Vörös-sárga színben most nettó 2250 Ft / m2, bruttó 2857 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!