Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2018 szeptember 18

Ötletes megoldások a térköves kert szegélyezésére

– Miként tegyük vonzóvá a térköves kert szegélyezését? –

Lelkes odaadással tervezzük, építjük és szépítjük a térköves kertünket. Azt akarjuk, hogy növények, virágok sokasága vegyen bennünket körül, amikor a szabadban időzünk. Viszont ha nem gondoskodunk arról, hogy minden növénynek meglegyen a maga helye, akkor egy idő elteltével elkezd zűrzavarossá válni a látvány. Itt most konkrétan arra gondolunk, hogy az egyes növények számára külön részeket kell kialakítani, amit szegélyekkel lehet kivitelezni. Hogyan csináljunk olyan növényi szegélyeket, amelyek feldobják a kert megjelenését és egyben ellátják a nekik szánt feladatukat is? Erről írunk a cikk folytatásában:

2018 szeptember 11

Térköves kert takarása sövénnyel

– Hogyan takarjuk el a térköves kertet a külvilágtól? –

A kertünk a saját kis birodalmunk, ahol szívesen elbújunk a külvilág zaja elől, ahol kipihentejük a hétköznapok fáradalmait és ahol anélkül akarjuk kedvenc időtöltéseinket végezni, hogy azt az utca járókelői szeme láttára tennénk. A kíváncsi szomszédok éber pillantásait is kizárhatjuk, ha elkerítjük az udvarunkat. Erre nem csak a kerítés a megoldás. Van valami, ami természetes, mutatós és remekül ellátja ezt a feladatot. Ez a sövénykerítés. Hogy milyen további előnyökkel jár a sövénytelepítés és milyen növényeket javaslunk ebben a kategóriában, arról a cikk folytatásában írunk:

2018 augusztus 28

Esőkert létrehozása a térköves kertben

– Hogyan juttassuk vízhez a térköves kertet? –

.

Egy kerttulajdonos számára az eső egyet jelent az ingyen öntözéssel. Öröm, amikor a természet időt és pénzt spórol nekünk, és elvégzi helyettünk a locsolás feladatát. Praktikus megoldás ilyen alkalmakkor egy nagy edénybe vagy hordóba gyűjteni a vizet, hogy aztán majd a következő locsolásnál ebből juttassuk éltető vízhez kedvenc növényeinket. Ezen kívül van még egy másik nagyon hasznos módszer, egy bizonyos kertépítési eljárás, amely a természetet utánozva juttatja nedvességhez a kertet. Ez az úgynevezett esőkert. Hogy mi is ez pontosan, arról a cikk folytatásában írunk:

2018 augusztus 7

Gondoskodás a térköves kert növényeiről, nyaralás alatt

– Hogyan élik túl a térköves kert növényei, hogy elmegyünk nyaralni? –

Arra várunk, hogy eljöjjön az év legjobb időszaka, amikor félretesszük a hétköznapi feladatainkat, kötelességeinket és egy kis időre kiszakadunk a mókuskerékből, azaz elmegyünk nyaralni. Ez nagyon kellemes és várva várt esemény nekünk, viszont sokkal kevésbé az a növényeink számára, amiket otthon hagyunk. Az egy-két hetes, de akár csak egy több napos távollét alatt ugyanis – a szükséges növény ápolás híján – a kertünk, balkonunk ékességei hanyatlásnak indulnak és mire hazaérünk, addigra már csak fonnyadozó kórók várnak a színes és illatos virágok helyett. Kivéve, ha megoldjuk, hogy távol töltött napjaink alatt is megkapják a túlélésükhöz szükséges gondoskodást. Hogyan csináljuk ezt? Íme a megoldások, a cikk folytatásában:

2018 július 24

Nyári fűnyírás a térkő mentén

– Hogyan gondozzuk a pázsitot a térköves kertben? –

Egy kert legalapvetőbb része a gyep. Ez lehet egy növényekkel gazdagon ellátott terület zöldellő füve, ami tökéletes alapot ad a színes, változatos összhangnak. Viszont az is előfordulhat, hogy valaki nem különösebben foglalkozik a ház körüli rész virágokkal, dísznövényekkel való benépesítésével, füve viszont nagy valószínűséggel akkor is van. Így aztán ez a téma kb. minden kerttulajdonost érint. A gyep esetében is érvényes az a magától értetődő szabály, miszerint minél odaadóbb gondozásban van része, annál szebben fog tündökölni, frissítően feldobva a lakókörnyezetünket. És hogy mitől fog úgy kinézni a füvünk, ahogyan azt ideális esetben látni szeretnénk? Erről a cikk folytatásában írunk:

2018 július 17

Gerillakertészet a térköves városi utcákon

– Mit csinálnak a gerillakertészek a térköves utcáinkon? –

Ahogy legtöbben arra törekszünk, hogy széppé és kellemessé varázsoljuk saját otthonunkat, úgy valószínűleg azt is sokan szeretnénk, ha esztétikus, rendezett környezetben élhetnénk a lakásunk falain túl is. Gondolhatjuk, hogy ennek megteremtése igazából nem a mi feladatunk, majd az önkormányzat, vagy az illetékes szerv elintézi. Van benne igazság, hiszen nem tehetjük meg, hogy hirtelen felindulásból, egy egyéni megmozdulás keretében mutatós térkövekkel kezdjük leburkolni valamelyik közteret, mert már nem bírjuk nézni, hogy évek óta ramatyul fest. Viszont igenis tehetünk azért, hogy élőbb, zöldebb környezetet varázsoljunk magunk köré növények segítségével. Ezen a gondolatmeneten alapul a gerillakertészek tevékenysége is, ami eléggé megosztó lehet. Miért? A cikk folytatásában kifejtjük:

2018 június 26

Mulcsolás a térköves kertben

– Mi a mulcsolás és mire jó a térkövezett kertben? –

Itt az ideje, hogy tisztába tegyük a mulcsolás témakörét, ugyanis egy olyan dologról van szó,
aminek a haszna ilyenkor nyáron, a meleg időszakban még inkább előtérbe kerül. Mi a
mulcs? Mire jó? Hogyan kell alkalmazni? Akinek térkövezett kertje van, vagy épp tervezi,
hogy létrehoz egyet, de akár ha csak valaki érdeklődik a kertészeti témák iránt, annak
mindenképp érdemes tudnia arról, amiről a cikk folytatásában írunk:

2018 június 19

Vízspóroló öntözés a térkövezett kertben

– Hogyan spóroljunk pénzt a térkövezett kert öntözésekor? –

Nyár van, kánikula és ilyenkor a kerti növények kiemelkedően igénylik az öntözést. A megemelkedett vízfogyasztás bizony meglátszik a vízszámlán, így érdemes okos ötletekkel megkímélni a pénztárcánkat, amivel ráadásul még a környezet megóvásáért is tehetünk. Hogy milyen tippjeink vannak ezt illetően, azt a cikk folytatásában eláruljuk:

2018 június 5

Térkövezett teraszok árnyékolása

– Milyen árnyékolási technikát alkalmazzunk térkövezett teraszon? –

.

A nyári kánikula közeledésével egyre fontosabb, hogy a térkövezett terasz menedéket nyújtson a forró napsugarak elől. A gyakorlati megoldások tárházából a házunk adottságainak legmegfelelőbbet válasszuk, ehhez adunk segítséget a cikk folytatásában:

2018 április 24

Savanyú talajra ajánlott növények és térkövek

– Milyen növények élnek meg savas talajon, milyen térkövek illenek ezekhez? –

A talaj PH értéke alapvetően meghatározza azokat a növényfajtákat, amelyek sikerrel termeszthetők a kertünkben. A savas közeget kedvelő növények számára a lúgos, meszes talaj elviselhetetlen, és ezt nem nagyon lehet befolyásolni vegyszerekkel, vagy talaj javítókkal. A talaj annál savasabb, minél több benne a hidrogén-ion, ez kimutatható talajkémhatást vizsgáló készlet segítségével. De sokkal barátságosabb módszer az, ha megvizsgáljuk a növényeket, a kertünkben és a szomszédoknál, és beazonosítjuk a savas illetve lúgos kémhatást kedvelő fajokat. Nagy szerencsénk van, ha találunk hortenziát a közelben, mert az egy olyan kivételes faj, amely mindkét talajtípuson megél, és a virágjának színével jelzi is a talaj kémhatását. Ugyanis a hortenzia virága kék, ha talaj savas, és rózsaszín, ha lúgos. A talaj savasságát kedvelő növények igényeiről, és a hozzájuk jól alkalmazható térkövekről a cikk folytatásában olvashat:

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Őszilomb mix színben most nettó 2250 Ft/m2, bruttó 2857 Ft/m2 áron.


Klassziko Térkő Mediterrán színben most nettó 2250 Ft / m2, bruttó 2857 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!