Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2017 február 21

Térkövezett pihenő és medence a kiskertekbe

– Milyen elrendezésben fér el egy medence és egy térkövezett pihenő a kiskertekben? –

Ilyenkor tél végén a kertbarátokat már hívja a természet a kert irányába. Sok helyen még foltokban jég és hó található, ez még nem igazán a kertészkedés ideje, viszont most is lehet már álmodozni, sőt papírral és cerkával felszerelve tervezni, szervezni. Ma a kiskert tulajdonosokat invitáljuk egy merészebb álmodozásra, ugyanis azt fogjuk megnézni, hogyan tudunk belevarázsolni egy viszonylag kisméretű kertbe egy kis medencét és egy kis térkövezett pihenő sarkot. Az ötletek a folytatásban következnek:

2017 február 14

Tavaszi munkák a térkövezett kertben

– Melyek a legfontosabb feladatok tavasszal a térkövezett kertben? –

Azok, akik szeretik a kertet, idén télen nemcsak kipihenték, hanem már túlpihenték magukat. Kb. most jött el az ideje, hogy gumicsizmát és kesztyűt ragadjunk, és kiszabaduljunk a négy fal fogságából. Rögtön ezután még egy kis időre menjünk vissza a házba, mert a helyzet felmérése után azonnal le kell írnunk egy papírra az összes elképzelésünket a kert fejlesztéséről, és karbantartásáról. A legfontosabb lépések a talaj javítás, a gyep felújítás, az évelő növények felkészítése a tavaszra, a védekezés a kártevők ellen, és a térkő karbantartása, felújítása. Részletek a folytatásban:

2017 január 31

A tájépítészet térkő burkolatai

– Mi a tájépítészet és milyen térkő burkolatokat alkalmaz? –

A tájépítészet a lehető legtömörebb megfogalmazásban nem más, mint a megművelt, és emberi igényekhez igazított természet. A fogalom 1858-ban kezdett széles körben elterjedni, amikor a New York-i Central Park tervezője, Frederick Law Olmsted saját magát „landscape architect”-nek, magyarul tájépítésznek nevezte. A szerteágazó tudományág minden szintjén megvan az igény a térkő burkolatok alkalmazására, ezt fogjuk részletezni a folytatásban:

2017 január 24

Saját készítésű moha graffiti térkőre

– Hogyan készítsünk moha graffitit térkövezett felületekre? –

Örök dilemma, hogy mit tegyünk, ha már sok a beton és a térkő a kertben, mivel törjük meg a sok szürkeséget és ridegséget. A kis zöld emberek, a környezetbarátok már megint kitaláltak egy elképesztően kreatív megoldást, ami javítja az arányt, sőt művészi megoldásoknak is teret enged. Az eljárás „moha graffiti” néven kezd elterjedni, mivel a tápoldatot és az élő mohát ecsettel fogjuk felkenni a térkőre és egyéb felületekre. A cikk folytatása az otthon is kivitelezhető módszerről és a moha graffiti irányzatairól szól:

2016 december 27

Olcsó passzívházak térkővel

– Új trendek a térkövezett udvarral rendelkező passzívházaknál –

A nulla körüli energia igényű házak hamarosan követelménnyé válnak az egész EU-ban. Aki építkezésben és felújításban gondolkodik, annak mindenképp ebbe az irányba kell majd indulni. A megkérdezett érdeklődők szerint az egyetlen visszatartó erő az, hogy a várható négyzetméter árat jóval magasabbnak feltételezik, mint a hagyományos házak esetén. A valóság nem is annyira riasztó, a statisztikai adatok alapján ebben az évben 240 ezer és 310 ezer forint közötti négyzetméter árból készültek el a passzívházak a telek ára, a berendezés, a kerítés és a térkő nélkül számítva. A folytatásban megnézzük, hogy melyek a jelenlegi trendek a térkővel is rendelkező passzívházaknál:

2016 december 21

Karácsonyi dekoráció ötletek a térkövezett udvarra

– Készítsünk kreatív karácsonyi dekorációkat a térkövezett kertbe! –

A karácsonyi hangulatot ilyenkor nemcsak a lakásban, hanem kint, a térkövezett udvaron is igényli a szervezetünk. Rendhagyó, kreatív ötletek birtokában, csináld magad módszerekkel elérhetjük, hogy a vendégeink már a kertben érezzék a szenteste közeledtét. Nézzük sorra az ötleteket a folytatásban:

2016 december 6

Télen is színes kertek térkővel, növényekkel

– Milyen térkövek, növények és kerti kiegészítők teszik színessé a téli kertet? –

A téli időszak nem igazán a kertről szól, ilyenkor nem is nagyon szeretjük a kopár és színtelen kertet nézni, inkább várunk tavaszig. Na nem erről fog szólni a mai cikk, hanem arról, hogy mit tegyenek azok a javíthatatlanok, akik ilyenkor sem nyugszanak bele a szürkeségbe, hanem színt és életet visznek a kertbe a hideg idő ellenére. A folytatásban jó pár ötlet következik a színpompás téli kert kivitelezéséhez színes növényekkel, térkövekkel és kiegészítőkkel:

2016 november 15

Hipermodern térkő fejlesztések

– Mit fognak tudni a fejlesztés alatt álló hipermodern térkövek? –

A fejlesztő team beszámolója szerint a térkőre a jövőben nem úgy fogunk gondolni, mint egyszerű járófelületre, sokkal inkább áramforrásként, valamint érzékelőkkel is felszerelt áram- és információ továbbító egységként. Az új térkő duplán környezetbarát építőanyag lesz, ugyanis alapanyaga újrahasznosított műanyag, és a nap energiáját fogja árammá alakítani, majd a közeli fogyasztókhoz továbbítani. Az információ továbbítási képességét kihasználva közlekedési információkat, menetrendet, útbaigazítást küldhet a térkő az okostelefonunkra. Az okos térkő további várható tulajdonságairól szól a folytatás:

2016 november 8

Házilag készített beton tárgyak térkövezett felületekre

– Helyezzünk házi készítésű hobbibeton tárgyakat a térkövezett felületekre! –

A kreatív hobbi boltokban terjed egy új fogalom, a hobbibeton. Ez egy homogén, por alakú anyag, amely műanyag vödrös kiszerelésben kerül forgalomba. A használata egyszerű: ha készen van az öntőforma, akkor csak vizet kell hozzáadni a porhoz, és elkeverés után már mehet is a formába a massza. A végtermék 24 óra múlva szilárdul meg, bármiféle utókezelés nélkül azonnal időjárásálló, fagyálló, hőálló betontárgy lesz a kezünkben. Gondoljuk végig, hogy a családi ház különböző térkövezett felületeire milyen használati tárgyakat helyezhetnénk el, miután saját kezűleg elkészítettük ebből az anyagból. Erről szól a folytatás:

2016 augusztus 23

Térkövek körházhoz és homokzsák házhoz

– Térkő lerakási tippek a körházak és homokzsák házak építtetőinek –

A körház állítólag nyugtatja a lelket, de gyakorlatiasabb előnyei is vannak: földrengésbiztos, stabil, olcsó alapanyagokból és gyorsan megépíthető, általában jobb az energiahatékonysága, mint a kockaházaknak. Az építkezés során két dolog jelenthet komolyabb akadályt: a tetőszerkezet, és a ház körüli térkő burkolatok, amelyeknek valamennyire illene lekövetni a ház íveit. A körházak további előnyeit és hátrányait, valamint a térkő lerakás fortélyait a folytatásban részletezzük:

20 x 10 x 6 cm-es Pilis Antik térkő Barna mix színben most nettó 1850 Ft/m2, bruttó 2350 Ft/m2 áron.


Klassziko térkő Őszilomb mix színben most nettó 1850 Ft/m2, bruttó 2350 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!