Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2016 december 27

Olcsó passzívházak térkővel

– Új trendek a térkövezett udvarral rendelkező passzívházaknál –

A nulla körüli energia igényű házak hamarosan követelménnyé válnak az egész EU-ban. Aki építkezésben és felújításban gondolkodik, annak mindenképp ebbe az irányba kell majd indulni. A megkérdezett érdeklődők szerint az egyetlen visszatartó erő az, hogy a várható négyzetméter árat jóval magasabbnak feltételezik, mint a hagyományos házak esetén. A valóság nem is annyira riasztó, a statisztikai adatok alapján ebben az évben 240 ezer és 310 ezer forint közötti négyzetméter árból készültek el a passzívházak a telek ára, a berendezés, a kerítés és a térkő nélkül számítva. A folytatásban megnézzük, hogy melyek a jelenlegi trendek a térkővel is rendelkező passzívházaknál:

2016 december 21

Karácsonyi dekoráció ötletek a térkövezett udvarra

– Készítsünk kreatív karácsonyi dekorációkat a térkövezett kertbe! –

A karácsonyi hangulatot ilyenkor nemcsak a lakásban, hanem kint, a térkövezett udvaron is igényli a szervezetünk. Rendhagyó, kreatív ötletek birtokában, csináld magad módszerekkel elérhetjük, hogy a vendégeink már a kertben érezzék a szenteste közeledtét. Nézzük sorra az ötleteket a folytatásban:

2016 december 6

Télen is színes kertek térkővel, növényekkel

– Milyen térkövek, növények és kerti kiegészítők teszik színessé a téli kertet? –

A téli időszak nem igazán a kertről szól, ilyenkor nem is nagyon szeretjük a kopár és színtelen kertet nézni, inkább várunk tavaszig. Na nem erről fog szólni a mai cikk, hanem arról, hogy mit tegyenek azok a javíthatatlanok, akik ilyenkor sem nyugszanak bele a szürkeségbe, hanem színt és életet visznek a kertbe a hideg idő ellenére. A folytatásban jó pár ötlet következik a színpompás téli kert kivitelezéséhez színes növényekkel, térkövekkel és kiegészítőkkel:

2016 november 15

Hipermodern térkő fejlesztések

– Mit fognak tudni a fejlesztés alatt álló hipermodern térkövek? –

A fejlesztő team beszámolója szerint a térkőre a jövőben nem úgy fogunk gondolni, mint egyszerű járófelületre, sokkal inkább áramforrásként, valamint érzékelőkkel is felszerelt áram- és információ továbbító egységként. Az új térkő duplán környezetbarát építőanyag lesz, ugyanis alapanyaga újrahasznosított műanyag, és a nap energiáját fogja árammá alakítani, majd a közeli fogyasztókhoz továbbítani. Az információ továbbítási képességét kihasználva közlekedési információkat, menetrendet, útbaigazítást küldhet a térkő az okostelefonunkra. Az okos térkő további várható tulajdonságairól szól a folytatás:

2016 november 8

Házilag készített beton tárgyak térkövezett felületekre

– Helyezzünk házi készítésű hobbibeton tárgyakat a térkövezett felületekre! –

A kreatív hobbi boltokban terjed egy új fogalom, a hobbibeton. Ez egy homogén, por alakú anyag, amely műanyag vödrös kiszerelésben kerül forgalomba. A használata egyszerű: ha készen van az öntőforma, akkor csak vizet kell hozzáadni a porhoz, és elkeverés után már mehet is a formába a massza. A végtermék 24 óra múlva szilárdul meg, bármiféle utókezelés nélkül azonnal időjárásálló, fagyálló, hőálló betontárgy lesz a kezünkben. Gondoljuk végig, hogy a családi ház különböző térkövezett felületeire milyen használati tárgyakat helyezhetnénk el, miután saját kezűleg elkészítettük ebből az anyagból. Erről szól a folytatás:

2016 augusztus 23

Térkövek körházhoz és homokzsák házhoz

– Térkő lerakási tippek a körházak és homokzsák házak építtetőinek –

A körház állítólag nyugtatja a lelket, de gyakorlatiasabb előnyei is vannak: földrengésbiztos, stabil, olcsó alapanyagokból és gyorsan megépíthető, általában jobb az energiahatékonysága, mint a kockaházaknak. Az építkezés során két dolog jelenthet komolyabb akadályt: a tetőszerkezet, és a ház körüli térkő burkolatok, amelyeknek valamennyire illene lekövetni a ház íveit. A körházak további előnyeit és hátrányait, valamint a térkő lerakás fortélyait a folytatásban részletezzük:

2016 augusztus 16

Családi ház keresés gyerekkel – a gyerekszobától a térköves udvarig

– Gyerekes családoknak milyen elrendezésű családi házat érdemes választani? (gyerekszoba, térköves udvar, …) –

A CSOK támogatást igénylő családok közül sokan keresnek most új építésű, vagy használt kertes házat. Vannak akiknél még csak tervben vannak a gyerekek, és vannak akik már a gyerekekkel együtt keresik az ideális otthont. A gyerekbarát elrendezésnek biztosan tartalmaznia kell gyerekszobát a zavartalan pihenéshez, és térkövezett udvart a szabadtéri programokhoz. További szempontok a választáshoz a folytatásban következnek:

2016 augusztus 9

Térkövezés előtti teendők a kertben

– Milyen kerti feladatokat fontos elvégezni a térkő lerakás előtt? –

Új építésű kertes házaknál rögtön a ház felépítése után jön egy újabb gyönyörű kihívás, a kert tervezése és megvalósítása. Egy modern kertet manapság nehéz elképzelni térkő burkolatok nélkül, és előbb-utóbb be is tervezi mindenki a térkövezést, inkább csak az a kérdés, hogy ki mikor engedheti meg magának az ezzel járó kiadásokat. De addig is, amíg összejön a pénz a térkő beszerzésére és beépítésére, érdemes végiggondolni, hogy mit hogyan fogunk elrendezni a leendő kertben, már jóval a térkő lerakás megkezdése előtt. A folytatásban ezt fogjuk részletezni:

.

.

.

2016 augusztus 2

Mennyi ideig tart a térkő lerakása?

– Milyen átlagos átfutási ideje van a térkő lerakásnak? –

A térkő beépítése nem kis rendetlenséggel és kényelmetlenséggel jár, nem csoda, hogy az emberek többsége szeretne minél előbb túl lenni rajta. A mai cikkünkben átnézzük, átlagosan mennyi idő alatt szokott elkészülni egy komplett ajánlat, és az ajánlat elfogadása után mennyi idővel lehet végre használatba venni az új térkő burkolatot:

.

.

2016 július 5

Tippek vízparti nyaraló vásárlásához, felújításához, térkövezéséhez

– Hol érdemes most vízparti nyaralót venni, esetleg felújítani és letérkövezni? –

A 2015-ös évben a nyaraló ingatlanok piacán is átlagosan 30%-kal nőttek az eladási árak a 2014-es árszinthez képest. Vannak arra utaló jelek, hogy 2016-ban tovább fognak emelkedni az árak, főleg a felkapottabb helyeken. A mai cikkünkben megnézzük hol tudunk vízparti nyaralót venni úgy, hogy maradjon pénz a felújításra, térkövezésre is. És ha már térkövezünk, segítünk a nyaraló hangulatához passzoló térkő kiválasztásában is:

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Barna mix színben most nettó 1850 Ft/m2, bruttó 2350 Ft/m2 áron.


Klassziko térkő Őszilomb Vörös-sárga színben most nettó 1850 Ft/m2, bruttó 2350 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!