Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2019 március 19

Térkő-fugagyilkos hangyák ellenszere

– Miért nem látjuk szívesen a térköveken a hangyákat? –

A gyerekeknek szóló mesékben a hangyákat úgy mutatják be, mint szorgalmas, dolgos élőlényeket. De a valóságban kicsit más szempontból vagyunk kénytelenek felfigyelni rájuk. Bizony, ahol véletlenül elszórtunk egy kis morzsát a konyhában, már elő is kerülhetnek az ízeltlábúak. Rámennek az ételmaradékra, a kiömlött cukorra és ezzel kimondottan bosszantóvá válhat a jelenlétük. Ugyanígy káros a munkájuk, amikor a térkő fugákból a besöprő homokot szépen kipakolják a térkő felületére, és beköltöznek a viacolor kövek közé. Mivel nem szívesen vagyunk velük egy fedél alatt, így nézzük meg, hogy mit tehetünk azért, hogy kitessékeljük őket az otthonunkból, kertünkből. A részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 március 12

Gyommentes ágyások térkövezett utakkal

– Mit tegyünk a térköves kert gyomosodása ellen? –

Kertészkedni jó! Igazi kikapcsolódás egy fárasztó nap után, felüdülés és élvezetes hobbi a növénykedvelőknek. A kerti növényekkel való foglalkozás örömöt ad, ugyanakkor tény, hogy ezzel együtt jár néhány kisebb kellemetlenség is, mint például az, hogy léteznek gyomok. Bizony-bizony, lehet rajta bosszankodni, nem szeretni, és bár elkerülni teljes mértékben nem tudjuk, viszont el lehet érni, hogy a gyomok megjelenési esélye csökkenjen. További részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 március 5

Térkövezett kert tervezése szakszerűen

– Mikor kérjünk segítséget a térköves kert tervezéséhez? –

A küszöbön van a tavasz. Eljött a kerttervezés és kertépítés ideje. A tél elmúltával egyértelmű, hogy a kertünk egy kis felújításra szorul. Azonban nem mindenki szakértője ennek a témának, ami egyáltalán nem probléma, hiszen ezért vannak a kertészeti szakemberek. Ha már egy kicsit összetettebb elképzelést akarunk megvalósítani, akkor mindenképp érdemes hozzájuk fordulni, mivel a lelkes próbálkozások – szakértelem híján – sokszor olyan eredményeket hoznak, amiket aztán utólag korrigálni kell. A részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 február 26

Tavaszi dekoráció térköves kertekbe

– Hogyan díszítsük a térköves kertet tavasszal? –

A közelgő tavasz újra meghozza a kedvünket ahhoz, hogy kimenjünk a természetbe. És nem is kell annyira messzire menni, ha kellemesen akarjuk magunkat érezni a szabadban, elég ha kitelepszünk a szépen dekorált térköves kertbe. Vagy lehet, hogy még nem nagyon van más ebben a kertben gyepen és növényeken kívül? Semmi gond, máris adunk pár ötletet, hogy mivel tudjuk szebbé, érdekesebbé alakítani a terünket a ház körül. A kérdés tehát, hogy hogyan, mivel tudjuk feldobni a térköves kertet. A válasz a cikk folytatásában olvasható:

2019 február 19

Télikertek térkővel

– Mire jó egy térköves télikert? –

.

Elképzelhető, hogy sokan gondolják azt, hogy a télikert valami olyasmi, aminek nem igazán van valódi funkciója. Talán csak arra jó, hogy az ember felvágjon vele az ismerősei előtt, mert elég jól mutat és nyilvánvaló, hogy akinek ilyenje van, annak elég jól mehetnek a dolgai. Valójában azonban ettől jóval többről van szó. Akik igazán szeretik a növényeket, azok tudják, hogy milyen hasznos hely is egy télikert. Az esetleges tévhitek eloszlatására nézzük meg tehát egy kicsit közelebbről, mit kell tudni ezekről a bizonyos térköves kerttípusokról. A részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 február 12

Természetes kert tervezése térkővel

– Mivel indul a térköves kert tervezése? –

A kertépítés egy alkotói munka, ami több egymáshoz kapcsolódó munkafolyamat révén jön létre. A kert felmérését követően először megtervezzük, majd kivitelezzük, megépítjük az elképzelt, megálmodott kertet, a hozzáillő térkövekkel. Érdemes nem túl hosszúra hagyni a tervezési folyamatot, mert egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy eltelt egy csomó idő, még mindig nem kezdtünk bele a megvalósításba, és ez bizony igencsak visszavetheti a kezdeti lelkesedésünket. Vannak olyan részletek is, amit majd csak építés közben döntünk el, mikor már látjuk a helyi viszonyokat és adottságokat. További részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 február 5

Térkövek és balkonkertek

– Kertalkotás a térköveken? –

Egy karnyújtásnyira vagyunk a megújulás évszakától, a csodálatos tavasztól. Már csak napok választanak el minket a várva várt kerti szezontól. Újra kivirul a természet és mi ismét belevethetjük magunkat kedvenc kinti elfoglaltságunkba, a kertészkedésbe. Igen, igaz, hogy még nem köszöntött be a jó idő, de addig is kezdjük el megtervezni, mit fogunk csinálni, amikor megtörténik. Ez a cikk nem csak azoknak szól, akik kertes házban élnek, hiszen egy szép növényekkel teli környezetet kiválóan megvalósíthatunk egy térköves teraszon vagy egy kis erkélyen is. A balkonkertészkedéshez adunk most pár tippet a cikk folytatásában:

2019 január 29

Növények fagykár elleni védelme a térköveken

.

– Mi lesz a térköves balkon növényeivel télen? –

.

A hófödte tájak igazán gyönyörűek és vannak izgalmas sportok, amiket csak télen lehet űzni, mégsem mindenki van oda ezért az évszakért. Valaki talán inkább elvonul melegebb éghajlatra, vagy egyszerűen csak fogja magát és behúzódik a meleg szobába egy csésze forró teával és könyvvel. Az ember megteheti ezt, hiszen mindig van választása. Na, de mi a helyzet a térköves udvaron lakó növényeinkkel, amik sehová nem tudnak elmenni, hogy megússzák a kemény mínuszokat? Róluk nekünk kell gondoskodnunk. Nézzük meg a cikk folytatásában, hogy mit tudunk értük tenni:

.

2019 január 22

Cserepes növények teleltetése a térkövek körül

– Hogyan teleltessünk a térköves kertben? –

Egy korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy mi lesz a sorsa a karácsonyra vásárolt cserepes fenyőknek. Akik az élő fa mellett döntöttek, azoknak felhívtuk rá a figyelmét, hogy ez a típusú növény nem érzi jól magát száraz, fűtött légtérben, ezért csak 10 napot maradhat a lakásban. A fa kiköltöztetése is megkíván némi hozzáértést, persze semmi bonyolultról nincs szó, mindössze követni kell azt a nagyon egyszerű menetet, amit elvégezve biztosítjuk az örökzöld túlélését. Mit tegyünk vele és más olyan növényekkel, amiket meg szeretnénk óvni a téli időjárástól? A továbbiakat nézzük a cikk folytatásában:

2018 december 25

Madaras kertek térkővel

– Milyen a téli térköves kert madarakkal? –

Tél van, hideg van, és ilyenkor más teendőket látunk el a térköves kertünkben, mint az év más, enyhébb hőmérsékletű napjain. Például rendet teszünk a garázsban, fészerben, hogy felkészüljünk a következő tavaszra, és kéznél legyen minden kerti szerszám és eszköz, mégpedig olyan állapotban, amiben azokat azonnal használatba tudjuk majd venni. Gondoskodunk a fagyérzékeny növényeink biztonságba helyezéséről is. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kertben nem csak növények élnek, hanem állatok is. A madarak ugyan alapvetően tudnak gondoskodni magukról élelem szempontjából, de jó érzés lehet számunkra, ha tudunk nekik ebben segíteni. A térkő miatt ne aggódjunk, a madárpiszok nem hagy maradandó nyomot a viacolor burkolatokon! A madáretetésről írunk kicsit részletesebben a cikk folytatásában:

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko Tégla térkő Mediterrán színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!