Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Blog /Hasznos tanácsok, tippek térkő vásárláshoz/

2019 április 16

Térköves kert tervezése időben és térben

– Mennyi időre szól egy térköves kert terve? –

.

Amikor kerttervezésről beszélünk, akkor hosszútávú jövőben gondolkodunk. Ez nem egy olyan valami, ami egyetlen évre szól csupán. Bizony-bizony, a kertünk egy olyan változáson fog átmenni az évek során, ami átalakítja a kezdeti megjelenését. Mert a dologok ugyebár változnak, és semmi sem marad ugyanúgy. Ez pedig ebben az esetben egy izgalmas képet fest, mivel ez a változás egyre látványosabbá teszi szeretett kertünket. Ez tehát egy előrelátást igénylő folyamat. És hogy pontosan mit is jelent ez, arról a cikk folytatásában írunk:

.

2019 április 9

Társasházi kiskertek térkővel

– Hogyan kertészkedjünk térköves társasházakban? –

A tavasz közeledte izgalommal töltheti el a kerttulajdonosokat, mivel újra belevethetik magukat egyik kedvelt időtöltésükbe, a kertészkedésbe. Jó nekik. De azoknak is van lehetőségük ennek a kreatív tevékenységnek a kibontakoztatására, akik nem kertesházban élnek. A fővárosi és vidéki társasházak lakóinak egyaránt megadatik a lehetőség a növénygondozásra, és látványos térkő burkolatok építésére. Az erre való egyik helyszín a balkon, a másik pedig a közös belső udvar, illetve a ház előtti kertrész. Ebben a cikkben most a társasházi kertészkedésről akarunk néhány gondolatot megosztani. A részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 április 2

Fűszerkert kialakítása térkővel

– Mi kerüljön a tavaszi térköves kertbe? –

A tavaszi időjárás kedvet csinál nekünk ahhoz, hogy kimenjünk a kertbe egy kicsit tevékenykedni. Azért is mondjuk, hogy „egy kicsit”, mert nem biztos, hogy minden kerttulajdonos ellenállhatatlan vágyat érez rá, hogy rögtön komolyabb kerti munkálatokba fogjon. Talán nem egy komplett kertépítés kerül azonnal terítékre, viszont azért valami több is történhet a gyep gondozásán és virágok ültetésén túl. És itt lép a képbe a fűszerkert, és a térkő. Nézzük ezt meg egy kicsit részletesebben a cikk folytatásában:

2019 március 26

Faültetés utcára, térkő mellé

– Milyen fákat ültessünk a térkövek mellé? –

Egy utcakép leggyakoribb díszeleme a fa. Lakjunk akár vidéken, vagy a fővárosban, ez az a növény, amit egyszerűen igénylünk a térköves járdáink mentén, mert természetközeli hangulatot visz a betonrengetegbe, vagy díszíti a vidéki utcák házainak frontját. Hasznos is, hiszen árnyékot ad és a levegő tisztításban is fontos szerepet játszik. Az utcafronton szokásos cserjékhez és virágokhoz képest kevesebb figyelmet és gondozást igényel, így erről az oldalról nézve is előnyös a telepítése. És most jön a kérdés, hogy „De milyen fákat ültessünk a térköves utcákra?” Hát nézzük meg a választ a cikk folytatásában:

2019 március 19

Térkő-fugagyilkos hangyák ellenszere

– Miért nem látjuk szívesen a térköveken a hangyákat? –

A gyerekeknek szóló mesékben a hangyákat úgy mutatják be, mint szorgalmas, dolgos élőlényeket. De a valóságban kicsit más szempontból vagyunk kénytelenek felfigyelni rájuk. Bizony, ahol véletlenül elszórtunk egy kis morzsát a konyhában, már elő is kerülhetnek az ízeltlábúak. Rámennek az ételmaradékra, a kiömlött cukorra és ezzel kimondottan bosszantóvá válhat a jelenlétük. Ugyanígy káros a munkájuk, amikor a térkő fugákból a besöprő homokot szépen kipakolják a térkő felületére, és beköltöznek a viacolor kövek közé. Mivel nem szívesen vagyunk velük egy fedél alatt, így nézzük meg, hogy mit tehetünk azért, hogy kitessékeljük őket az otthonunkból, kertünkből. A részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 március 12

Gyommentes ágyások térkövezett utakkal

– Mit tegyünk a térköves kert gyomosodása ellen? –

Kertészkedni jó! Igazi kikapcsolódás egy fárasztó nap után, felüdülés és élvezetes hobbi a növénykedvelőknek. A kerti növényekkel való foglalkozás örömöt ad, ugyanakkor tény, hogy ezzel együtt jár néhány kisebb kellemetlenség is, mint például az, hogy léteznek gyomok. Bizony-bizony, lehet rajta bosszankodni, nem szeretni, és bár elkerülni teljes mértékben nem tudjuk, viszont el lehet érni, hogy a gyomok megjelenési esélye csökkenjen. További részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 március 5

Térkövezett kert tervezése szakszerűen

– Mikor kérjünk segítséget a térköves kert tervezéséhez? –

A küszöbön van a tavasz. Eljött a kerttervezés és kertépítés ideje. A tél elmúltával egyértelmű, hogy a kertünk egy kis felújításra szorul. Azonban nem mindenki szakértője ennek a témának, ami egyáltalán nem probléma, hiszen ezért vannak a kertészeti szakemberek. Ha már egy kicsit összetettebb elképzelést akarunk megvalósítani, akkor mindenképp érdemes hozzájuk fordulni, mivel a lelkes próbálkozások – szakértelem híján – sokszor olyan eredményeket hoznak, amiket aztán utólag korrigálni kell. A részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 február 26

Tavaszi dekoráció térköves kertekbe

– Hogyan díszítsük a térköves kertet tavasszal? –

A közelgő tavasz újra meghozza a kedvünket ahhoz, hogy kimenjünk a természetbe. És nem is kell annyira messzire menni, ha kellemesen akarjuk magunkat érezni a szabadban, elég ha kitelepszünk a szépen dekorált térköves kertbe. Vagy lehet, hogy még nem nagyon van más ebben a kertben gyepen és növényeken kívül? Semmi gond, máris adunk pár ötletet, hogy mivel tudjuk szebbé, érdekesebbé alakítani a terünket a ház körül. A kérdés tehát, hogy hogyan, mivel tudjuk feldobni a térköves kertet. A válasz a cikk folytatásában olvasható:

2019 február 19

Télikertek térkővel

– Mire jó egy térköves télikert? –

.

Elképzelhető, hogy sokan gondolják azt, hogy a télikert valami olyasmi, aminek nem igazán van valódi funkciója. Talán csak arra jó, hogy az ember felvágjon vele az ismerősei előtt, mert elég jól mutat és nyilvánvaló, hogy akinek ilyenje van, annak elég jól mehetnek a dolgai. Valójában azonban ettől jóval többről van szó. Akik igazán szeretik a növényeket, azok tudják, hogy milyen hasznos hely is egy télikert. Az esetleges tévhitek eloszlatására nézzük meg tehát egy kicsit közelebbről, mit kell tudni ezekről a bizonyos térköves kerttípusokról. A részletek a cikk folytatásában olvashatók:

2019 február 12

Természetes kert tervezése térkővel

– Mivel indul a térköves kert tervezése? –

A kertépítés egy alkotói munka, ami több egymáshoz kapcsolódó munkafolyamat révén jön létre. A kert felmérését követően először megtervezzük, majd kivitelezzük, megépítjük az elképzelt, megálmodott kertet, a hozzáillő térkövekkel. Érdemes nem túl hosszúra hagyni a tervezési folyamatot, mert egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy eltelt egy csomó idő, még mindig nem kezdtünk bele a megvalósításba, és ez bizony igencsak visszavetheti a kezdeti lelkesedésünket. Vannak olyan részletek is, amit majd csak építés közben döntünk el, mikor már látjuk a helyi viszonyokat és adottságokat. További részletek a cikk folytatásában olvashatók:

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Mediterrán mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!