Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Hasznos tanácsok

Mire ügyeljen térkő termékek kiválasztásakor

Funkció:

 • gépkocsi beálló: minden térkő megfelelő, de nagyobb megterhelés (12 tonna felett) hullám térkő lerakása javasolt, mivel ennél a típusnál a legerősebb a sorok közötti kötés. A téli közlekedés biztonságosabb, ha a sorok a gépkocsi menetirányára merőlegesen futnak (a térkő szélesebb oldala néz a bejárat felé), így a jármű kereke gyakrabban találkozik a kövek érdes peremével
 • járda: minden térkő megfelelő, esztétikai szempontok alapján válasszunk
 • kerti kiülő: minden térkő megfelelő, de célszerű a négyzet vagy téglalap formát választani, mert a kerti bútorok lába a lekerekített térkövek esetében a kövek között hézagba billenhet 

Mire ügyeljen a térkő lerakásakor

Javasoljuk szakember igénybevételét, a tartósság biztosítása érdekében. Amennyiben a megrendelő saját maga kívánja a térköveket beépíteni, úgy tekintse meg lerakási útmutatónkat.

 

 

Hasznos tippek vásárlás előtt:

Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?

A térkövekre vonatkozó Európai uniós szabványból kiindulva öt fontos jellemzőt érdemes kiemelni a minőség megállapításához:térkő

 1. A térkő vízfelvételi képessége kevesebb, mint 6% lehet. A képen látható térkő 1,5% vizet vesz fel, mivel belső szerkezete tökéletesen mentes a levegőbuborékoktól. A rossz minőségű térkő szerkezete porózus, szélsőséges esetben szivacsra emlékeztet.
 2. A felületre préselt, anyagában színezett réteg (felületi kopóréteg) vastagságának minimum 4 mm-nek kell lennie, a térkő alsó részével szerkezeti egységet mutat. A képen látható térkő felületi kopórétege 5 mm. A rossz minőségű térkő felületi kopórétege esetenként olyan vékony, hogy a szürke alsó rész megjelenik a színezett felületen. Még rosszabb a helyzet akkor, ha a felületi kopóréteg és az alsó rész között látható hézag van, mert akkor várhatóan az első fagyos időjárás után a felületi réteg le fog válni.
 3. A méretbeli eltérések a névlegeshez képest maximum a következők lehetnek:
  • Hosszúság: +/- 2 mm
  • Szélesség: Szélesség: +/- 2 mm
  • Vastagság: +/- 3 mm
 4. A térkő külső megjelenése akkor elfogadható, ha a felületen nincsenek olyan károsodások, mint pl. rétegelválás, lepattogzódás, vagy repedés. A felület struktúrájának egységesnek kell lennie.
 5. A termék hasítószilárdsága akkor megfelelő, ha képes ellenállni minimum 3,6 N/mm2 nagyságú törőerőnek. Mivel ezt a jellemzőt a megadott pontossággal csak vizsgáló laborban lehet letesztelni, ezért legegyszerűbb, ha elkérjük a térkő megfelelőségi nyilatkozatát.

További hasznos tanácsok a térkövekről »

20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Őszilomb mix színben most nettó 2520 Ft/m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Klassziko Tégla térkő Mediterrán színben most nettó 2520 Ft / m2, bruttó 3200 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!