Térkő gyártó és forgalmazó

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Térköveinken, térköveinkkel jól jár!

Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?

A térkövekre vonatkozó Európai uniós szabványból kiindulva öt fontos jellemzőt érdemes kiemelni a minőség megállapításához:térkő

 1. A térkő vízfelvételi képessége kevesebb, mint 6% lehet. A képen látható térkő 1,5% vizet vesz fel, mivel belső szerkezete tökéletesen mentes a levegőbuborékoktól. A rossz minőségű térkő szerkezete porózus, szélsőséges esetben szivacsra emlékeztet.
 2. A felületre préselt, anyagában színezett réteg (felületi kopóréteg) vastagságának minimum 4 mm-nek kell lennie, a térkő alsó részével szerkezeti egységet mutat. A képen látható térkő felületi kopórétege 5 mm. A rossz minőségű térkő felületi kopórétege esetenként olyan vékony, hogy a szürke alsó rész megjelenik a színezett felületen. Még rosszabb a helyzet akkor, ha a felületi kopóréteg és az alsó rész között látható hézag van, mert akkor várhatóan az első fagyos időjárás után a felületi réteg le fog válni.
 3. A méretbeli eltérések a névlegeshez képest maximum a következők lehetnek:
  • Hosszúság: +/- 2 mm
  • Szélesség: Szélesség: +/- 2 mm
  • Vastagság: +/- 3 mm
 4. A térkő külső megjelenése akkor elfogadható, ha a felületen nincsenek olyan károsodások, mint pl. rétegelválás, lepattogzódás, vagy repedés. A felület struktúrájának egységesnek kell lennie.
 5. A termék hasítószilárdsága akkor megfelelő, ha képes ellenállni minimum 3,6 N/mm2 nagyságú törőerőnek. Mivel ezt a jellemzőt a megadott pontossággal csak vizsgáló laborban lehet letesztelni, ezért legegyszerűbb, ha elkérjük a térkő megfelelőségi nyilatkozatát.

Mire ügyeljen térkő termékek kiválasztásakor »


20 x 10 x 6 cm-es Pilis térkő Őszilomb mix színben most nettó 2284 Ft/m2, bruttó 2900 Ft/m2 áron.


Klassziko Térkő Mediterrán színben most nettó 2284 Ft / m2, bruttó 2900 Ft/m2 áron.


Térkő akciók »

Térkő minőségi tanúsítványok
Részletek »


Hasznos tippek vásárlás előtt: Hogyan győződhetünk meg a térkő minőségéről?
Részletek »

Tartósan a legolcsóbban kínáljuk térkő termékeinket - szakképzett, tapasztalt partnereink segítségével komplett szolgáltatást nyújtunk - ingyenes szaktanácsadás.

Széles forma -, felület - és szín választék!